torstai 30. heinäkuuta 2015

Louhimies: "Kuutamolla" (2002)


"Kuutamolla" (2002) on Aku Louhimiehen ohjaama, kirjailija Katja Kallion ja Aku Louhimiehen yhdessä käsikirjoittama. Kallion samannimiseen romaanin pohjautuvan elokuvan pääosissa näyttelevät Minna Haapkylä ja Peter Franzén, ja sen tapahtumat sijoittuvat Helsinkiin 2000-luvun alun tienoille.

Elokuva oli Aku Louhimiehen toinen kokoillan elokuva "Levottomien" jälkeen ja suosituimpia vuoden 2002 kotimaisia elokuvia. Se sai Suomessa 220 000 katsojaa. Elokuva sai myös useita kansainvälisiä elokuvapalkintoja. (Wikipedia)

     *     *      *

Iiris (Minna Haapkylä) on juuri täyttämässä 30 vuotta, ja  hän on syystä tai toisesta sinkku, hän on ensin töissä kirjakaupassa sitten kirjastossa. Ystävättärillä on miehiä ja miessuhteita, perheitä ja lapsiakin.

Ystävättärensä miehen kautta hän tutustuu aloittelevaan elokuvaohjaajaan Markoon (Peter Franzén), jonka kanssa hänellä synkkaa heti ja mutkien kautta he menevät naimisiin. Lopulta Iiriksen valinta on olla kuitenkin lähtemättä Hollywoodin, jonne Marko lähtee 1. menestyksekkään pitkän elokuvan jälkeen.

Iiris palaa lopulta lähtöruutuun, ja on tyytyväinen siinä. Ja tutustuu tavalliseen tatuoijaan Jukkaan, joka on yksinhuoltaja - ja jonka kanssa hän luultavasti alkaa seurustella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti