keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Mendes: "Revolutionary Road" (2008)


Nuoripari asuu 1950-luvun puolivälissä Connecticutin lähiössä ja kamppailee henkilökohtaisen ongelmiensa kanssa - ja sotkujen sekaan he saavat kaksi lasta... (IMDb)

"Revolutionary Road" (2008) on brittiläis-amerikkalainen elokuva, joka perustuu Richard Yatesin samannimiseen kuuluisaan romaaniin. Elokuvan on ohjannut Sam Mendes ja sitä tähdittävät "Titanicista" tutut Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet. (Wikipedia)

     *     *     *

Harvoin elokuvaa katsoessa tulee tunne, ettei tätä kestä. Tarinan seuraamista on lähes mahdoton jatkaa. "Revolutionary Road" (2008) on tällainen elokuva. Mieleen työntyy hirveä sääli tarinan pariskuntaa Frank ja April Wheeleriä - ja heidän lapsiaan kohtaan. He eivät todellakaan tiedä mitä tekevät.

Lähteä Pariisiin ja / tai kuolla (tai jotain sellaista). Miksi elää lähiöelämää pienessä amerikkalaisessa kaupungissa, kun voi myydä kaiken vähäisen mitä omistaa ja lähteä Eurooppaan?

     *     *     *

No, lähdöstä ei tietysti tule lopulta mitään. April tulee raskaaksi ym. Viimeistä edellinen kohtaus on pahaenteisempiä, mitä olen nähnyt. Kaikki on ulkoisesti hyvin, mutta jokin on pahasti, pahasti pielessä.

Eikä ole vaikea arvata, että April tekee itsemurhan Frankin lähdettyä tavallisena arkiaamuna töihin...

Todellisuus ja unelmat ovat kaukana toisistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti