lauantai 25. heinäkuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 470: "Varokaa naiset - käyntikortteja"


Tänään "About.com" -sivustolla kärkeen oli nostettu urbaanilegenda vuodelta 2008, joka liikkui lähinnä sähköpostiviesteinä maailmalla.

Ennen muuta naisia varoitettiin tietynlaisista, sanoisinko, lipevistä miehistä, jotka jakelevat käyntikorttejaan.

Korttiin on imeytetty 'burundanga' -nimistä huumaavaa ainetta, joka lamaannuttaa uhrin, jonka jälkeen häneen on helppo päästä käsiksi.

Tarina on tietysti yksi tuhansista, joiden kautta nykyihmisistä tehdään yhä paranoidisempia toisiaan kohtaan. Eläköön kaikkien luottamus toisiaan kohtaan!

     *    *     *¨

Wikipedia -sivusto paljastaa, että 'burundanga' on jonkinlaista hallusinogeeniä (skopolamiini), jota löytyy myös luonnosta esimerkiksi hullukaalista.

Sen sijaan ei ole totta, että ainetta olisi käytetty tarinoiden esittämällä tavalla ainakaan USA:ssa ja Kanadassa - tai missään muuallakaan.

     *     *     *

Burundanga ei imeydy kuvatulla tavalla suoraan ihon läpi - käyntikortista vaan sitä täytyy ottaa sisäisesti tai hengittää sisäänsä.

Aine on myös hajutonta ja mautonta toisin kuin tarina edellyttää. Jos käyntikortti haisee vahvasti ... huumaavalle aineelle, siinä ei siis ole burundangaa tai jos on, siitä ei ole mitään haittaa!

"About.com" -sivustolla on esimerkki 26.3.2010 Teksasin Houstonissa liikkeelle lähteneestä viestistä.

Nainen nimeltä Mary Anne Capo raportoi poliisille, että hän oli saanut paikallisella huoltoasemalla tuntemattomalta mieheltä kirkon lehtisen, jonka jälkeen hänen kurkkunsa ja kielensä alkoivat turvota "kuin joku olisi kuristanut minua". TV-haastattelussa nainen sanoi lehtisessä olleen jotain ainetta.

Mistä lopulta oli kyse jäi selvittämättä. Nainen ei käynyt sen kummemmin lääkärissä kuin lähettänyt lehtistä tutkittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti