sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 472: "Viivi ja Armas kokonaistaideteoksena lauantaina"


Viivi ja Armas osallistuivat eilen Turun H2Ö-festivaaliin. Heistä tuli osa tuhansien henkilöiden muodostamaa kokonaistaideteosta.

Koko  Ruissalon vanha telakka-alue kymmenine taiteilijoineen ja yleisöineen muodosti kahden päivän aikana yhden suuren teoksen. Ainakin Helsingin Sanomien mukaan.

Viivi ja Armas tulivat paikalle silkasta uteliaisuudesta, he eivät olleet etukäteen tutustuneet edes ohjelmaan. He olivat hankkineet vain liput, ja menivät sisään telakan portista.

Viivi ei pitänyt vellovista ihmismassoista, joten Armas oli varautunut siihen, että käynnistä saattaisi tulla hyvin lyhyt. Sitten mentäisiin syömään johonkin keskustan ravintolaan, luultavasti kaupunginkirjaston vieressä olevaan Smöriin, jossa heidän oli tapana tavata toisiaan.

     *     *     *

Ensimmäiseksi Viivi halusi ehdottomasti tehdä valtavan SUURIA saippuakuplia, mistä hän halusi valokuvia. Tai oikeastaan kuvia otettuna suurten kuplien läpi. Kuplat olivat kuin linssejä, joiden kautta maailma näytti ... kiinnostavalta.

Armasta alkoi jossain vaiheessa jo hieman pitkästyttää, mutta Viivillä tuntui olevan hauskaa. Sitten äkkiä kuin salamaniskusta Viivi lopetti tekemisensä ja lähti kävelemään rantaan päin.

- Hei, mihin sinä nyt menet, Armas huusi perään. Viivi lisäsi vain vauhtia, eikä vastannut.

Kun Armas oli saamassa Viivin kiinni, tämä kääntyi yllättäen ympäri ja huusi:

- Pöö! ja hyppäsi Armaksen kaulaan ja suuteli tätä keskellä suuta.

- Voi vitsi, että sinä olet HULLU. En koskaan totu noihin sinun... Sanonko mihin?

- Älä sano. Mennään tuonne! Viivi osoitti kädellään

     *     *    *

Vedessä seisoi mies, jolla oli mikrofoni kädessä - ja jostain ihmeen syystä - hän  alkoi pyörittää sitä päänsä päällä.

- Ei vaikuta täysipäiseltä, Armas sanoi hieman nyreissään.

- Älä ole aina tuollainen. Katsotaan, mitä tässä tapahtuu. Tämä on joku performanssi, ettäs sitten tiedät senkin, sanoi Viivi tietäväisen näköisenä. Siitä oli ohjelmassakin.

Viivi katseli hetken miestä, jonka haalareista purkautui ilmaan höyryä ja hän mölisi vedessä jotain kummallista mantraa pyörittäessään mikrofonia yhä pidemmän johdon varassa ja lopulta hän hissasi mikrofonin takaisin käteensä.

- Olet oikeassa. Ei tuossa ole mitään järkeä. Mennään jonnekin. Voitaisiin vaikka rakastella tai jotain, vilkaisi Viivi pilke silmäkulmassaan Armasta.

- HULLU, kuiskasi Armas Viivin korvaan ottaessaan tätä kädestä ja suudellessaan hellästi poskelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti