perjantai 17. heinäkuuta 2015

Wuori-Tabermann: "Unohtumaton ensirakkaus" (2008)


”On olemassa aika ennen ensisuudelmaa, ja aika ensisuudelman jälkeen.”

Maarit ja Sami Hurmerinta ovat yli 30 avioliittovuotensa jälkeenkin onnellisia kuin vastarakastunut pariskunta. Sinikka Nopola hurmaantui 13-vuotiaana Sampolan lavalla tummasilmäisen italialaislaulajan Robertinon karismaan, ja naapurin ritarillinen Antti puolestaan herätti Eppu Nuotion sisällä uinuneen pienen naisen. 

Ikimuistoisesta ensihuumastaan ja matkastaan kohti aikuisuutta kertovat monien tuttujen julkkisten, kuten Liana Kaarinan, Anja Snellmanin, Vesa-Matti Loirin, Isä Mitron ja Katja Ståhlin, lisäksi muun muassa Tuulikki Salo ja Lasse Heino, jotka saivat onnensa keitaasta lohtua sodan synkkiin varjoihin. 

Tuija Wuori-Tabermannin "Unohtumaton ensirakkaus" (2008) tarjoaa kultaisia muistoja sekä kipeitä kokemuksia hetkistä, jolloin rakkaus ensimmäisen kerran koputti sydämen arkaan oveen. (Takakansi)

     *     *    *

Uteliaisuuttani lainasin Tuija Wuori-Tabermannin kirjan "Unohtumaton ensirakkaus" (2008), enkä vähiten siitä syystä, että hän ja Tommy Tabermann olivat vuosikymmenet tiivis pari. Näkyyköhän siitä mitään viitteitä mm. tässä kirjassa. Hänen miehensä oli silloin vielä elossa.

Kirja on varsin kiinnostava, sillä siinä on tarinoita monen eri sukupolven ihmisten kertomana. Kirjoittajan ote on sopivan kevyt ja hän käyttää paljon suoria, tarinaan sopivia sitaatteja hyväkseen.

Ensirakkauden kokemukset vaihtelevat paljon, jotkin ovat kokeneet sen jo pienenä lapsena, toiset taas vasta aikuisena. Myös kohteet vaihtelevat paljon, eikä kohteena ole aina toinen ihminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti