maanantai 31. elokuuta 2015

Apstein: "Ice Cream Man" (1995)


"Ice Cream Man" (1995) on kauhu-komedia -elokuva jonka tuotti ja ohjasi Norman Apstein, joka tunnettiin toisella nimellä Paul Norman porno- / eroottisten elokuvien tekijänä.

Kyse on miehen 1. vakavasta yrityksestä tehdä valtavirran elokuvaa. Käsikirjoituksen olivat kirjoittaneet Sven Davison ja David Dobkin, jotka olivat vanhoja elokuvantekijöitä. 

Elokuva ei menestynyt, mutta siitä tuli myöhemmin kulttielokuva mm. tahattoman komiikkansa ja liioittelun takia. (Wikipedia)

     *    *     *

Elokuvan päähenkilö on jäätelökauppias Gregory Tudor (Clint Howard), joka palaa kotikaupunkiinsa jäätelökauppiaaksi oltuaan vuosia mielisairaalassa. Hän mm. tappaa naapurinsa koiran ja joitain ihmisiä, ohimennen, jäätelökauppiaana. Lopulta niin poliisin kuin lasten epäilykset tekojen tekijän suhteen johtavat Gregoryyn...

Ensimmäisten minuuttien jälkeen, kun elokuvaa on katsellut, syntyy vaikutelma että sen kauhussa on jotain samaa kuin mm. "Hohdossa", sillä pääosan näyttelijöiden (Howard, Nicholson) eleissä ja ilmeissä on yhtäläisyyksiä.

Linkit:

Ice Cream Man (film). Wikipedia

Paul Norman. Ice Cream Man (1995). YouTube

Paul Norman. Ice Cream Man. IMDb 1995 (4,7)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti