maanantai 3. elokuuta 2015

Braff: "Garden State" (2004)


Elämän suuntaa etsivä nuorimies palaa kotiin äitinsä hautajaisiin oltuaan vuosikymmenen poissa. Ja tapaa oudon tytön... (IMDb)

"Garden State" (2004) on Zach Braffin käsikirjoittama, ohjaama ja näyttelemä draamakomediaelokuva. Muissa pääosissa nähdään Natalie Portman, Peter Sarsgaard ja Ian Holm.
Elokuvan keskushenkilö on Andrew Largeman, 26-vuotias näyttelijä-tarjoilija joka äitinsä kuoltua palaa kotikaupunkiinsa New Jerseyn osavaltiossa. Tarina perustuu Braffin omiin kokemuksiin. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN SUB KLO 21:00

     *     *     *

Ihastuttava tarina. todella.

Andrew tulee kotiin äitinsä hautajaisiin New Jerseyyn LA:sta ja tapaa heti hautajaisissa kaksi vanhaa kaveriaan, jotka ovat itseasiassa haudankaivajia. Kun he ovat haudanneet Andrewin äidin, nuoret miehet lähtevät juhliin. Erikoista kerrontaa heti alusta lähtien. Andrew luonnollisesti suree äitiää, mutta elämä on samaan aikaan muutakin.

Seuraavana aamuna Andrew herää päänsärkyyn, mikä ei johdu krapulasta. Hänellä on ilmeisesti migreeni tai luulotauti. Lääkäriä odotellessaan hän tutustuu Samiin, ja he rakastuvat päätä pahkaa puolin ja toisin.

Neljä päivää New Jerseyssä mullistaa Andrewin ja Samanthan elämän täysin, vaikka he eivät tee muuta kuin viettävät aikaa keskenään ja Andrewin kavereiden kanssa vaellellen paikasta toiseen ja tehden kaikkea hassua ja outoa.

Sitten on Andrewin aika palata LA:an. Lentokentällä hän kuitenkin muuttaa suunnitelmansa ja palaa Samin luo - eikä kumpikaan tiedä, millainen on seuraava päivä... So romantic!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti