perjantai 28. elokuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 157 -

CC by  Mimmi L. 
Kun tänään selasin ePressin Helsingin Sanomia en voinut  olla sanomatta puoliääneen: "Ei voi olla totta!" Sivun B6 alalaidassa oli konserttiarvio "Lähi-idän uusi ääni purki lapsuustraumojaan tuloksellisesti".

Libanonilaisella Yasmine Hamdanilla oli ollut Helsingin juhlaviikkojen konsertti - ja juuri edellisenä päivänä kuulin hänen järisyttävää lauluaan ja näin hänen esityksensä Jim Jarmuschin elokuvan "Only lovers left alive" (2013) -elokuvan lopulla.

Enkä voi kuin harmitella, etten ollut kuulemassa juuri tätä konserttia, sillä Hamdanin musiikki osui ja upposi ainakin minuun samalla tavalla kuin elokuvan pääosaa esittävään vampyyriin Adamiin (Tom Hiddleston).

Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Mari Koppinen ei mainitse, että laulajan meriitteihin kuuluu yhden albumin lisäksi loistavan elokuvan soundtrack, ei tietysti kokonaan. Helpoiten Yasmine Hamdan musiikkia pääsee kuuntelemaan Spotifyn kautta. "Ya nass" (2013) -levyn kappaleet löytyvät helposti verkosta, mikä tietysti korvaa tapahtuneen onnettomuuden osaltani.

... olen ekstaasissa. Aloin kuunnella ensimmäistä kappaletta 'Deny'... Tämä on minun musiikkiani.

Linkit:

Jim Jarmusch. 2013. "Only lovers left alive". Tämä blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti