lauantai 29. elokuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 158 -

CC by  Mimmi L. 
Ah, tätä ihanuutta! Vaikka kello on jo 11:00, kävin vasta aamu-uinnilla. Tämä kesä on ollut poikkeuksellinen, sillä olen voinut käydä päivittäin jo yli 3 kuukauden ajan uimassa vilpoisessa vaan ei liian kylmässä vedessä.

En ole varmaan liikkunut tällä tavoin kuin viimeksi joskus alle 2-kymppisenä. Viime vuosien vaivat - äärimmäisen kutiseva iho ja tuskallisen kipeä polvi - ovat olleet poissa lähes kokonaan.

Ehkä yksi olennainen asia, joka myös on helpottanut muuten oloa, on se että olen ottanut hieman toisenlaisen asenteen olemiseen. Hällä väliä - siinä mielessä, että olen ymmärtänyt, ettei todellakaan voi vähäisimmässäkään määrin vaikuttaa tässä maailmassa mihinkään  - kaikkein vähiten toisiin ihmisiin. Eikä ole tarviskaan.

Ja jos minusta ei välitetä, minua ei kuunnella, osaamistani ei hyödynnetä, se ei ole minun ongelmani. Se on vain valitettavaa silloin kun minusta olisi todella paljon apua. Parempi on kuitenkin olla tekemättä mitään, jos vaihtoehtona on tehdä peruuttamattomia tai vaikeasti korjattavia tyhmyyksiä.

Olen ehtinyt tehdä elämäni aikana paljon kaikenlaista. 80-luvulla 5-kymppisiä pantiin jopa työttömyyseläkkeelle satoja jopa tuhansia, joten mitäpä sitä tässä kuin vain ollaan ja ihmetellään maailman menoa. Ja jos jotain onnellista tai onnetonta sattuu kohdalle, molempi parempi.

      *     *      *

Kesän viimeiset lämpöiset päivät ovat edessä, joten nautitaan olemisesta! Tällaisista päivistä näillä paikoilla nauttivat muinaissuomalaiset jo  6 000 vuotta sitten. Ja sitä ennen näillä paikoilla on kenties asunut monia muita meille tuntemattomia ihmisiä, ihmislajeja ja kansoja. Se siitä isänmaasta ja omistusoikeudesta maahan.

Radio Suomesta kuulin hetki sitten ohjelman naisten maanpuolustuskurssista Vaasassa. En voi ymmärtää tällaista. Maa puolustaa itse itseään ja hengessään vahvat ihmiset itseään ja muita ilman kättä pidempää. Tämä suomalaisten viime kuukausien puuhastelu armeijoineen on ollut matalaotsaista, typerää ja vaarallista uhittelua Venäjää ja koko maailmaa vastaan. Ei vain vihapuhetta vaan ennen muuta vihatekoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti