sunnuntai 9. elokuuta 2015

Coppola: "The Bling Ring" (2013)

Todellisten tapahtumien innoittama elokuva nuorista, joilla on pakkomielle omasta kuuluisuudesta, internetin kautta seuraavat julkkisten elämää - ja tilaisuuden tullen ryöstää heidän kotejaan. (IMDb)

"The Bling Ring" (2013) on yhdysvaltalainen rikosdraamaelokuva, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut Sofia Coppola. Elokuvan pääosissa ovat Emma Watson, Taissa Farmiga, Israel Broussard, Katie Chang ja Claire Julien.

Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo julkisuutta halajavista nuorista, jotka internetin välityksellä kalastelevat tietoonsa rikkaiden ihmisten tietoja ja käyvät ryöstämässä heidän kotejaan. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN NELONEN KLO 21:00

     *     *     *

Sofia Coppola on päässyt todella hyvin sisään kuvaamiensa nuorten aikuisten maailmaan, jossa kaikki ei ole ihan kohdallaan. Menestymisen halu ja paineet kasvavat tänä päivänä helposti niin suuriksi, että sen eteen ollaan valmiita tekemään melkein mitä vain ajattelematta seurauksia - tai vakavat seurauksetkin kuuluvat julkisuuskuvioon.

Tarina huipentuu siihen, että näyttelijä Lindsay Lohan ja hänen asuntoonsa murtautunut Nicki Moore (Emma Watson) ovat hetken aikaa vankilassa viereisissä selleissä! Nicki varasti tavaroita Lindseyn luxus-kodista ja Lindsey kalliin kaulakorun jalokiviliikkeestä. Rikkausko myös varkautta? Siltä vaikuttaa ja se ainakin ruokkii jatkuvaa ahneutta. Eihän esimerkiksi Paris Hilton, jonka kotiin 'Bling Ring' -joukkio tunkeutui 8 kertaa, ole saanut omaisuutta omalla työllään tai edes (esi)vanhempiensa (palkka)työn seurauksena.

      *     *     *

Tällaiset tapaukset, joita mediassa (oikeasti) uutisoidaan - tässä tapauksessa mm. "Vanity Fair" -lehdessä - ovat loputtomien tosien ja epätosien nykytarinoiden aiheita. Esim. Hollywood-tähdet ja kuuluisat muusikot ovatkin urbaanilegendojen lemmikkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti