torstai 27. elokuuta 2015

Elmer: "New in town" (2009)


Miamilainen liikenainen muuttaa metsien keskelle pieneen kaupunkiin Minnesotassa, ja sopeutuu uuteen elämään siellä. (IMDb)

""New in Town" (2009) on Jonas Elmerin ohjaama yhdysvaltalainen romanttinen komedia, jonka pääosia esittävät Renée Zellweger ja Harry Connick, Jr. (Wikipedia)

     *     *      *

TÄNÄÄN HERO KLO 21:00

     *     *     *

Vaikka en nähnyt elokuvaa aivan alusta, olin uimassa, pääsin siihen helposti sisään. Tarina ei ollut edennyt kovin vauhdikkaasti, mikä ei kuulu komedioiden luonteeseen.

Liikenainen Lucy Hill (Renée Zellweger) oli saanut työkomennukseen Miamista vilpoiseen pikkukaupunkiin New Ulmiin Minnesotassa, jossa hänen tehtävänsä oli valmistella paikallisen tehtaan työntekijöitä tuotannon vähentämiseen.

Romantiikan ja komedian ohella elokuvassa oli hyvinkin vakava ja ajankohtainen ydin, mikä toi mieleen esimerkiksi Salon kaupungin tilanteen Suomessa.

   *     *     *

Tuotannon vähentämisen ohella yrityksen johto kaavaili kuitenkin myös tuotannon lopettamista kokonaan paikkakunnalla - ja tekee siitä myös päätöksen.

Lucy on puun ja kuoren välissä, sillä paikalliset ihmiset ovat luottaneet häneen, eikä hän ole kertonut tästä vaihtoehdosta heille mitään. Lucy panee itsensä ja uransa likoon ja toimeksiantonsa vastaisesti alkaa kehittää uusia tuotteita ja onnistuu siinä.

Lucy saa omavaltaisille ratkaisuilleen omistajien hyväksynnän - ja uuden tuotannon aloittaminen onnistuu jopa liian hyvin, sillä tehdas aiotaan nyt myydä ja tuotanto on tarkoitus laajentaa valtakunnalliseksi suuremmalla paikkakunnalla. Tehtaan kohtalo on toistamiseen vaakalaudalla.

Ja Lucy pelastaa tehtaan toistamiseen - ja yllätyksetttömästi jää tehtaan toimitusjohtajaksi, eikä vähiten siitä syystä, että hänellä on romanttinen suhde tehtaan pääluottamusmiehen Tedin (Harry Connick, Jr.) kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti