sunnuntai 30. elokuuta 2015

Gilliam: "Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa" (1998)


"Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa" (1998) on samannimiseen Hunter S. Thompsonin romaaniin perustuva elokuva. Päähenkilöä Raoul Dukea näytteli Johnny Depp ja hänen asianajaansa Dr. Gonzoa Benicio Del Toro. Elokuva ei ollut taloudellinen menestys..

Thompsonin kirjasta oli yritetty tehdä elokuvaa jo vuosikymmenien ajan, mutta se oli aina jäänyt suunnitteluasteelle. Ohjaaja Terry Gilliam otti elokuvan ohjattavakseen, kun alkuperäiseksi ohjaajaksi suunniteltu Alex Cox joutui vetäytymään projektista taiteellisten erimielisyyksien vuoksi.

Depp valmistautui elokuvan kuvauksiin perusteellisesti: hän jopa asui Thompsonin (jonka elämään alkuperäinen romaani perustuu) luona kuukausia elokuvaan valmistautuen. Myös hänen hiuksensa leikattiin kaljuksi vastaamaan nuoren Thompsonin ulkonäköä. Del Toro puolestaan lihotti itseään kymmeniä kiloja rooliaan varten. (Wikipedia

     *     *     *

Kyllähän Terry Gilliamin  "Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa" (1998) vetää sanattomaksi. Hän teki sen, mihin kukaan ei uskonut kenenkään koskaan pääsevän. Kyse oli tietysti Hunter S. Thompsonin 'gonzo'  -romaanin filmatisointi.

Jos tämä elokuva ei ole kulttielokuva, niin mikä sitten. Jostain syystä tätä ei kuitenkaan pidetä sellaisena... Ehkä tämä menee liikaa yli kaikesta totutusta ja tuntemattomasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti