perjantai 28. elokuuta 2015

Lewin: "The Sessions" (2012)


Hengityslaitteessa oleva mies toivoo, että hän menettäisi neisyytensä ja on yhteydessä niin pappiin kuin seksuaaliterapeuttiin. (IMDb)

"The Sessions" (2012) on amerikkalainen 'independent' -draamaelokuva, jonka on kirjoittanut ja ohjannut Ben Lewin. Se perustuu runoilija Mark O'Brienin artikkeliin "On Seeing a Sex Surrogate". O'Brien oli itse halvaantunut kaulasta alaspäin polion seurauksena. Ja hän kertoo omista kokemuksistaan. Elokuva sai kriitikoilta myönteisen vastaanoton. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN AVA KLO 21:00

     *     *    *

Tämä on ilmeisesti sellainen elokuva, jota pitäisi kutsua lämminhenkiseksi kuvaukseksi vaikeasti kehitysvammaisen runoilijan Mark O'Brienin elämästä,joka kuoli vain 49-vuotiaana. Ja sitä tämä kai olikin. Hieman imelä, mutta sellaisiahan romanttiset draamat usein ovat.

En tiedä, miten uskottavasti John Hawkes esitti historiallista Mark O'Brieniä, mutta tulkinta oli kiinnostava. Elokuvassa keskityttiin nimensä mukaisesti 'sessioihin' hänen seksuaaliterapeuttinsa tms.
Cheryl Cohen-Greenen (Helen Hunt) kanssa.

Kenties Mark oli juuri niin valloittava persoona kuin millaisena hänet esitettiin, mutta elokuva ei kuitenkaan onnistunut välittämään koko kuvaa miehestä. Jotain jäi puuttumaan. Tai en vakuuttunut runoilijasta ja hänen vetovoimastaan.

Häiritsevää oli myös Cherylin, väittäisin, hieman epäammattimainen käytös. Tosin sellaistahan elämä on. Terapeutti voi rakastua asiakkaaseensa... voihan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti