sunnuntai 16. elokuuta 2015

Lurie: "Nothing But the Truth" (2008)


Washington DC:ssa naistoimittaja uhkaa joutua vankilaan paljastaessaan CIA:n agentin ja kieltäytyessään paljastamasta tietolähdettään. (IMDb)

"Nothing but the Truth" (2008) on amerikkalainen draamaelokuva, jonka on kirjoittanut ja ohjannut Rod Lurie. Elokuvan taustalla on Judith Millerin tapaus, joka heinäkuussa 2005 joutui vankilaan kieltäytyessään kertomasta korkeimman oikeuden edessä tietolähdettään. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN HERO KLO 21:55

     *     *     *

Elokuva hipoo uskottavuuden rajoja. Toimisiko kukaan niin kuin toimittaja Rachel Armstrong (Kate Beckinsale) siitäkin huolimatta, että kukaan ei ole enää hänen takanaan. Jopa media, jonka sananvapauden edestä hän on kamppaillut, on unohtanut hänet.

Aivan, aivan elokuvan viimeisissä repliikeissä paljastuu koko tapahtumasarjan ironinen lähtökohta. Kaikki oli lähtenyt liikkeelle siitä, miten pikkutyttö Alison oli kertonut äitinsä olevan töissä hallitukselle Venezuelassa. Ja tyttö oli pyytänyt, ettei Rachel paljasta häntä. Ja noloahan se olisi ollut Rachelinkin kannalta, että hänen ensikätinen tiedonlähde oli naapurin pikkutyttö.

     *     *     *

Oli niin tai näin, tietojen paljastaminen johti Rachel Armstrongin pidättämiseen, vangitsemiseen ja tuomitsemiseen - ja hän virui vuosia vankilassa vain siksi, että hän oli kirjoittanut siitä, mitä 8-vuotias Allison oli hänelle sanonut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti