tiistai 4. elokuuta 2015

Nichols: "Sydän karrella" (1986)


Rachel on ruokatoimittaja newyorkilaisessa aikakauslehdessä, joka tapaa muualta tulleen kolumnistin Markin häissä ja rakastuu tähän, vaikka epäilee koko avioliittoinstituutiota. Pariskunta ostaa talon, saa tyttären ja Rachel luulee, että he elävät onnellista elämää siitäkin huolimatta että Markilla on suhde toiseen. (IMDb)

"Sydän karrella" (1986) on Mike Nicholsin draamaelokuva. Sen on käsikirjoittanut Nora Ephron perustuen hänen romaaniinsa "Heartburn", joka perustuu löyhästi Carl Bernsteinin toiseen avioliittoon ja suhteeseen Margaret Jayhin, Iso-Britannin pääministerin James Callaghanin tyttären kanssa. (Wikipedia)

     *     *     *

Niin, aina avioliitto ei ole hyvä ratkaisu... Ehkä ei koskaan... Mutta se on yksi vaihtoehto muiden joukossa. Rachel ei oppinut kerrasta, mutta toisesta kerrasta oppi. Eikä elämä lopu ensimmäiseen tai edes toiseen avioliittoon (tai pettämiseen). Liitot - tai niiden puuttuminen - ovat osa elämää.

Tärkeää on vain, rakastavatko ihmiset toisiaan, sitoutuvat toisiinsa. Jos niin ei käy, ei millään ole pohjaa. Mark ei alun pitäenkään sitoutunut parisuhteeseen, silloin ei tietysti avioliitolla ole merkitystä tai se häviää nopeasti.

2-moraali tällä kertaa ystävien näkökulmasta katsottuna jaksaa aina ihmetyttää. Lähimmätkin ystävät / ystävättäret tiesivät, missä mennään. Kukaan ei kuitenkaan kertonut mitään Rachelille, mikä on tietysti hyin loukkaavaa ja suorastaan ihmisarvoa alentavaa.

Ei ehkä tähtinäyttelijöiden Meryl Streepin ja Jack Nicholsonin parhaita elokuvia, mutta siedettävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti