tiistai 18. elokuuta 2015

Schaenzler: "Piilevät tulehdukset : miten tunnistat vaaralliset sairauksien aiheuttajat ja vältyt niiltä" (2012)


Kirjassa selvitetään, mitkä tekijät aiheuttavat ihmisessä tulehduksia ja miten niitä voi ehkäistä. Ravinto, liikunta ja stressin poisto ovat tilanteessa a ja o. Entä mitä tehdä, kun antibiootit eivät auta? Krooniset tulehdussairaudet, esimerkiksi nivelreuma, Crohnin tauti, atooppinen ihottuma ja diabetes ovat viime vuosina lisääntyneet pelottavan paljon koko maailmassa niin nuorilla kuin ikääntyneillä. Tulehdusten syntymekanismien ja taudinaiheuttajien tunteminen on avainasemassa oman kehon suojaamisessa. Kirjan monipuoliset ruokaohjeet osoittavat, miten elimistön tulehduspesäkkeet saa poistetuksi jopa nautinnollisella tavalla. Kirjan laaja testi paljastaa, oletko vaarassa saada tulehduksen. (Tammen sivusto)

     *     *     *

Tulehduksia ja tulehdussairauksia eivät ihmiset ole ainakaan vielä voittaneet. Itse asiassa mm. lehdistä saa lukea toistuvasti myös uusista viruksista ja bakteereista, joihin eivät mitkään antibiootit ja lääkkeet pure.

Nicole Schaenzler muistuttaa "Piilevät tulehdukset" (2012) -kirjassa, miten tulehduksessa on kyse ihmisen oman immuunijärjestelmän toiminnasta. Ilman tulehdusta taudinaiheuttajat voisivat vapaasti jyllätä kehossa.

Esimerkiksi bakteereja / viruksia, jotka aiheuttavat aivokalvontulehdusta, on ihmisen kehossa jatkuvasti. Ongelmaksi ne tulevat vasta, kun ihmisen oma immuunipuolustusjärjestelmä ei pysty käsittelemään tilannetta vaan tulehdus kroonistuu ja elimistö alkaa toimia itseään vastaan.

     *     *     *

Schaenzler korostaa, että liikunnalla ja sopivalla ravinnolla on mahdollista ennaltaehkäistä sairastumisia. Rasituksen on kehon levättävä - joten on osattava myös rentoutua ja levätä.

Kirjassa on koko joukko yksinkertaisia reseptejä, jotka ohjaavat lukijaa hieman terveellisempään elämään.

Monilla kasveilla kuten valkosipulilla on antibioottisia vaikutuksia, joten niitä syömällä voi vaivihkaa ennaltaehkäistä vaikkpa syysflunssan puhkeamisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti