lauantai 22. elokuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 501: "Banana Man - paikallista creepypastaa"Uusin kertomus, paikallinen legenda, siitä mitä kammottavaa metsässä voi kohdata.

Tietysti on syytä muistaa, että kaikkien näkökulmasta tilanne ei näytä samalta. Esimerkiksi Aino Kallaksen  "Sudenmorsian" (1928) kirjassa metsänvartija Priidikin vaimo Aalo halusi mennä metsään ja yhtyä ihmissusiin - ja tietysti - muuttua itsekin aina välillä sellaiseksi.

     *     *     *

"Oletko koskaan huomannut, että kaikissa kauhukertomuksissa ollaan jossain vaiheessa metsässä? Eikä ihme. Metsät ovat järjestäen kauhistuttavia paikkoja, erityisesti yöllä. Luulen että tämä liittyy siihen, ettei pimeässä nähdä tarkkaan mitään... paitsi erilaisia epämääräisiä hahmoja ja eläinten silmiä, joita välähtää siellä täällä. Ja täysi kuu. Tarinoissa on on aina täysi kuu." (Great Reads for Teens -blogi)

Metsässä on rähjäinen talo, jossa legendan mukaan Banaanimiehen sanotaan asuvan. Tracyn mielestä Lisa liioittelee, pelkää turhaan. On vainoharhainen, kun hän kuvittelee, että joku tarkkailee häntä. Sitten tapahtuu tietysti jotain sellaista, joka tekee tarinasta totta...

JATKUU...

Linkit:

Roberto Finizio ‏(@rob_finiz). Twitter 22.8.2015:
Yea that's me in the back #bananaman [linkki videoklippiin uutisesta]

Jennifer Benavidez ‏(@salsajennifer). Twitter 22.8.2015:
@rewindfestival #BananaMan was here! [kuva]

GreatReadsforTeens (‏@gr8reads4teens). Twitter  19.8.2015:
Know a teen who loves ghost stories and urban legends? Check this out! http://www.greatreads4teens.com/?p=1339  #yalit #urbanlegends #amreading

What We Knew by Barbara Stewart. Great Reads for Teens

Barbara Stewart. 2015. What We Knew by Barbara Stewart. Amazon.com(nuorten kirja)

Bananaman. Wikipedia (sarjakuvahahmo, supersankari-parodiaa)

Banana Man. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti