sunnuntai 23. elokuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 503: "Rakkautta lakanan rei'än läpi?"Ei ole sellaista asiaa, mistä ei olisi - tai voisi olla - jotain tarinaa. Ajatellaan vaikkapa tavallista lakanaa ja siinä olevaa reikää.

On oikeastaan itsestäänselvää, että juuri tästä aiheesta löytyy joitain juttuja ihan varmasti. Liittyväthän rei'älliset lakanat ainakin kummituksiin ja kummitusjuttuihin.

Mutta onko olemassa mitään muita aiheeseen liittyviä  tarinoita? On kuin onkin. Snopes.com -sivustolta löytyy yksi kansantarina, joka liittyy ortodoksijuutalaisiin. Väitteenä tarinassa on, että tämän lahkon miehet eivät voi rakastella vaimojensa kanssa muuta kuin lakanoissa olevien reikien kautta. Totta vai tarua? Kuulostaa tarulta, mitä se onkin. Kaiken lisäksi tarina ei ole kovin tunnettu vaan se on liikkunut lähinnä juutalaisten omassa piirissä.

Totuus, niin kuin usein, on lähes tulkoon vastakkainen. Verrattuna kristittyihin juutalaisuuteen sen kaikissa muodoissa kuuluvat ruumiilliset nautinnot - ja puolisoiden jopa tulee nauttia toisistaan. Se ettei aviollinen seksi miellytä voi olla avioeron syy, mikä ei ole kuulunut kristinuskon perinteisiin.

      *     *     *

New Yorkissa oli 12 / 2012 konferenssi, jossa ei-juutalaiset syvensivät tietämättömyyttään juutalaisuutta kohtaan. Tässä konferenssissa tarina rei'ästä lakanassa oli tietysti myös mukana jalostettuna versiona.

Joku hyväkäs kristitty oli tehnyt konferenssia varten juuri tarinan mukaisia lakanoita, joita myytiin hyvään hintaan. Myynnissä oli Twin size ($35:99) ja King size ($44:99).

Linkit:

Sheet Dreams Are Made of These. Snopes.com
Claim:   Orthodox jews engage in marital relations through a hole in a sheet.

Urban Legend #2: Orthodox Jews have sex through a bed sheet. Ask A Jewess!

Kosher sex by Tracey R. Rich.  Judaism 101

Tenth Annual Misunderstanding Judaism Conference Kicks Off. Mightier Than The Pen 24.12.2012

Thomas Craughwell. 2006. Do Blue Bedsheets Bring Babies? The Truth Behind Old Wives' Tales. Amazon.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti