tiistai 25. elokuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 505: "legenda tappajapyöräilijöistä"


Aukeama: New York Post 
28.5.2015 
... jos joskus on tapahtunut jotain jossain - ja hetken kuluttua sitä on kaikkialla - kyse on mitä ilmeisimmin lopulta urbaanista legendasta.

Legenda tappajapyöräilijöistä vaikuttaa olevan paikallinen legenda, joka elää New Yorkin mediassa. Ainakin kolme ensimmäistä aihetta käsittelevää artikkelia ovat sikäläisiä.

     *     *     *

Syntyy vaikutelma että pyöräilijöitä on alettu jopa vainota, mikä on aika hätkähdyttävä ajatus.

Esimerkiksi tunnettu journalisti Denis Hamill kutsuu pyörälijöitä natseiksi ja vihjaa heidän olevan jonkinlaisia viherpiipertäjiä tms. Ja jopa tappavat pyörineen ihmisiä, kun hurjastelevat pitkin pyöräteitä.

     *     *     *

Ilmiöön ovat puuttuneet mm. Columbian yliopiston journalistiikan opiskelijat, jotka ovat alkaneet tutkia Suuren omenan onnettomuustilastoja viime vuodelta. Vuonna 2014 New Yorkin liikenteessä kuoli tähän asti kerättyjen tietojen mukaan 155 ihmistä. Mielenkiintoista nähdä millaisiin johtopäätöksiin he päätyvät. Ovatko pyöräilijät todella liikenteen suuri / suurin uhka vai olisiko muissakin tiellä liikkujissa syitä onnettomuuksiin?

Kun listaa silmäilee läpi, huomaa ainakin sen, että suurin osa kuolleista pyöräilijöistä on yli 60-vuotiaita miehiä. Ja ainoa joka ikänsä puolesta voisi olla hurjastelija jäi Mercedeksen alle.

Linkit:

Phil Atchio ‏(@MadCyclistNYC). Twitter 24.8.2015:
Supposed journalist @denis_hamill parrots "killer cyclist" #urbanlegend: http://m.nydailynews.com/new-york/de-blasio-remake-times-square-article-1.2334469 … ACTUAL data: http://project.wnyc.org/traffic-deaths-2015/ … #nyc

Peter Lombard ‏(@tutticontenti). Twitter  29.5.2015:
#Killer #cyclist gives son a lesson in how to break the #law http://nyp.st/1FEkbrL  via @nypost

gene stovicek ‏(@carrionfair). Twitter  6.2.2014:
http://www.chron.com/news/houston-texas/houston/article/Houston-woman-arrested-in-cyclist-s-hit-and-run-5206673.php … #cyclist #killer

Marc Fearns (‏@MarcFearns). Twitter  6. 8.2009:
Who breaks a butterfly on a wheel?  Me, that's who.  #killercyclist

Parents' anguish as killer cyclist walks away with just a fine. By Arthur Martin. The Daily Mail 8.7.2008

De Blasio needs to remake Times Square. By Denis Hamill. New York Daily News 22.8.2015 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti