sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Araki: "Nowhere" (1997)


Päivä teinien outoa elämää Los Angelesissa ja mitä siitä seuraa. (IMDb)

"Nowhere" (1997) on amerikkalainen musta draamakomedia, jonka on kirjoittanut ja ohjannut Gregg Araki. Tähtinä James Duval (Darkina) and Rachel True (Melinä), jotka kummatkin ovat bi-seksuaaleja, eivätkä järin pariuskollisia.

Elokuva on 3. osa Arakin trilogiaa ("Teenage Apocalypse Trilogy"). Elokuva on hyvin seksuaalinen ja sisältää kursailematonta väkivaltaa. (Wikipedia)

     *     *      *

Elokuva herätti hämmennystä niin näyttelijöissä kuin yleisössä, vielä jälkikäteen vuosien päästä. "Nowhere" (1997) -elokuvasta ei koskaan tehty esim. DVD:tä (tosin nyt se on saatavilla myös DVD:nä sensuroituna), ja haastatteluista selviää, että monia kohtia, joita elokuvaan oli suunniteltu poistettiin.

     *     *     *

Kuvaukset elokuvasta tuovat mieleen David Cronenbergin samaan aikaan tehdyn "Crash" (1996) -elokuvan. Asiat tehdään taiten ja tarkoituksellisesti yli mutta vaivihkaa ja hienostuneesti.

Elokuvassa mm. syödään suklaata suoraan vaginasta LA:n liikennevaloissa. harrastetaan seksiä holtittomasti, masturboidaan ja raiskataan, tehdään itsemurhia tai ainakin suunnitellaan niitä, ollaan syömishäiriöisiä ja käyttäydytään kaikin puolin keskiluokkaisten arvojen mukaan huonosti ja sopimattomasti. Ja kun yli mennään, niin sitten mennään kunnolla, sillä mukana ovat myös alienit uskottavine sieppauksineen ja murhakin tehdään ym.

Nettiä ei vielä ole, ainakaan tässä elokuvassa, mutta videokameraa käytetään ahkerasti. Taustalla kaikessa on kuitenkin vain yksinkertainen rakkauden etsintä - mutta ei ehkä niinkään löytäminen.

Monen ysäriläisen ja sen jälkeen syntyneen suosikkielokuva. Kulttielokuva siksi että tämän pidemmälle on vaikea mennä. Asiat fantasioidaan ja tehdään tappiin asti.

Linkki:

"Nowhere" (trailer, 1997). YouTube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti