lauantai 19. syyskuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 159 -

CC by  Mimmi L. 
Yleensä nukun kuin tukki aamuun asti. Nyt heräsin klo 2:n jälkeen, enkä saanut enää nukuttua.

Avasin tämän tietokoneen ja ajattelin vilkaista, mitä TV-ohjelmia on menossa. Foxilta oli tulossa non-stoppina klo 23:35 lähtien aina 04:35 asti "Ufojen jäljillä Euroopassa" sarjan kokonainen tuotantokausi.

Katson yhden jakson ja hieman toista. Kummatkin kertoivat Portugalissa tehdyistä havainnoista. Jakso jonka katsoin kokonaan kertoi ns. enkelin hiuksista, joita satoi 2.11.1959 Évoran kaupungin yllä. Kaupunki peittyi lyhyessä ajassa hämähäkinseittimäiseen aineeseen. Mikroskoopilla katsettuna aine näytti elävältä, yksisoluiselta oliolta. - Samanlaisia havaintoja on myöhemmin tehty muualtakin Portugalista ja ympäri Maapalloa.

      *      *      *

Haastateltu avaruustutkija totesi, että kyse voi todella olla elävistä organismeista, joita elää ilmakehän alemmissa kerroksissa 14 kilometrissa ja sen yläpuolella (aina 50 kilometriin asti) eli ns. stratosfäärissä. Kyse on vyöhykkeestä, josta tiedetään vielä varsin vähän.

Joissain tilanteissa enkelin hiuksia yksinkertaisesti vain joutuu maahan, mikä on kuitenkin harvinaista.

Olivat faktat sitten mitä tahansa, tällaiset ufo-havainnoiksi luokitellut ilmiöt ovat olennainen osa 1940-luvun jälkeistä folklorea. Ufojen ympärille on muodostunut monenlaisia uskovaisten ryhmiä, jotka mm. kokoontuvat säännöllisesti paikoille, joissa on nähty selittämättömiä ilmiöitä.

1500 -luvulla ilmiölle annettiin tietysti avoimen uskonnollinnen selitys kristinuskon pohjalta. Vuonna 1917 joukko lapsia väitti nähneensä taivaalla Fatima -pyhimyksen  - ja roomalais-katolinen kirkko hyväksyi sen vuonna 1930 virallisesti ihmeeksi.

Lähteitä:

Angel hair (folklore). Wikipedia

1561 celestial phenomenon over Nuremberg. Wikipedia

Miracle of sun. Wikipedia

Our Lady of Fátima. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti