tiistai 22. syyskuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 162 -

CC by  Mimmi L. 
Olen muutamia vuosia seurannut puolihuolimattomasti keskustelua, jota on käyty Facebookin ympärillä. Kiinnostavaahan se on, ainakin toisinaan. Kymmenet huhut, huijaukset, tarinat ja väärä tieto velloo suositun sosiaalisen median ympärillä.

Sitkeimmin väärää tietoa levitetään 'en tykkää' -painikkeesta, jota tuskin koskaan otetaan käyttöön. Silti väitteet sen tulemisesta putkahtelevat toistuvasti esiin julkisuudessa. Tällä viikolla olen kuullut sen pariin kertaan radiosta mm. Radio Suomipopin "Aamulypsyllä" tästä mainittiin.

Twitterissä on 'dislike button" asia vilahdellut myös syyskuun aikana, minkä mm. Snopes.com on noteerannut.

     *      *     *

Kuva: Tällaista painiketta
ei koskaan tule
Kyse on periaatteesta, mitä CEO Mark Zuckerberg on toistuvasti, mutta epäonnistuneesti, alleviivannut haastatteluissa. - Kun joku kertoo seinällä jotain itsestään ja päivästään, Facebook ei halua, että joku liittää siihen  klikkaamalla kielteisiä tunteita.

Tietysti aina voidaan halkoa hiuksia. 'Tykkäysten' puuttuminen voidaan mieltää 'ei-tykkäämiseksi', mutta aina on mahdollista, etteivät ihmiset ole vain huomanneet jotain postausta...

     *     *     *

Jos ihmiset käyttäytyisivät toisella tavalla verkossa, he keskustelisivat .. asiallisesti (mitä se sitten onkaan), ei tällaista ongelmaa olisi. Kielteiset tunteet voitaisiin ilmaista avoimesti, sillä ovathan ne yhtä arvokkaita tunteita kuin iänikuiset myönteiset tunteet.

Jättämällä jotain sanomatta harjoitetaan (itse)sensuuria, mikä on yhtä kyseenalaista kuin jatkuva aivoton tykkääminen kaikesta.

Linkki:

˗ˏˋ zeeˊˎ (‏@shotterjdb). Twitter 22.9.2015:
Facebook, instead of making a "dislike" button, why can't there be a "shut up, you thirsty attention whore" button?

FACTS ‏(@FactTxts). Twitter 22.9.2015:
Facebook About To Launch 'Dislike' Button, Mark Zuckerberg Confirms! http://newzl4u.com/link/qj0m1q64bl

Huffington Post (@HuffingtonPost). Twitter  15.9.2015:
Mark Zuckerberg says Facebook is (finally) working on a "dislike" button http://huff.to/1OtUEqs

TheLADbible (‏@TheLadBible). Twitter  15.9.2015:
After years of demand, Facebook finally announce a dislike button. What took you so long? http://www.theladbible.com/articles/facebook-announce-they-are-making-a-dislike-button …

Like-lacking. Snopes.com (päivitetty 16.9.2015)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti