tiistai 22. syyskuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 164 -

CC by  Mimmi L. 
Seisoskellessani lainaustiskillä ja tietopalvelussa (samaan aikaan molemmissa) selaan yleensä aina jotain sähköistä lehteä, joko aikakauslehteä tai sanomalehteä. Yhtenä päivänä arpa osui kirjaston eMagz -palvelun "Fore" -golf-lehteen.

En uskonut että "Foressa" olisi / voisi olla mitään minua kovasti kiinnostavaa. Yksi entinen työkaverini on ollut pituuslyönnissä Suomen kärkikaartia, mutta itse golfista (pienois-golfia lukuunottamatta joka ei ole golfia) en tiedä paljon mitään tai ennemmin en ole kovin kiinnostunut.

     *     *     *

Yllätykseni oli suuri, kun silmieni eteen lävähti otsikko "Jack Nicholson pelaa omilla säännöillään".  Just, kuinka muuten voisi ollakaan. Onhan kyse easy-rideristä ja miehestä joka lensi yli käenpesän ja oli "Hohdon" hullu kirjailija ym.

Ja koska kyse on todellisesta Mega-Tähdestä, on mies itsessään kaikkine maneereineen, tekoineen, huhuineen ja juoruineen yhtä legendaa! mihin artikkelissakin viitataan.

Hollywoodin näyttelijöiden joukossa Nicholsonin maineeseen kuuluu mm. se, että hän on hyvä golfari, parempi kuin muut tässäkin lajissa. Legendaksi miehen golfissa tekee se, että hän aloitti golfin vasta 52-vuotiaana. Nyt hän on ehtinyt pelata sitä 25 vuotta!

Opettelu oli kuulemma vaikeaa ja hän "meinasi tulla hulluksi". Paremmaksikin mies voisi / olisi voinut tulla .. mutta se kärsivällisyys. Hän on tyytynyt siihen, että saa kierrettyä kentän 80 lyönnillä. Parhaimmillaan hän oli 2000-luvun alussa jolloin hän pystyi pelaamaan kuukausia pariin. Erityisen hyvä hän on puttaamisessa, mutta karheikolta pallot (nykyään) potkitaan pois.

     *    *     *

Ja (omia) tarinoita golfista miehellä riittää, mistä selvästikin saisi kokonaisen kokoelman hieman väritettyjä kertomuksia siitä, miten milloinkin joku asia ei ehkä ole mennyt ihan kohdalleen tai on onnistunut  täydellisesti.

Yhtä tarinaa vuodelta 1994 hän ei artikkelin mukaan erityisesti  halua muistella. Mies näet joutui Hollywoodissa ns. maantieraivon valtaan ja murjoi vastapuolen Mersun golf-mailallaan kuhmuroille (ja ilmeisesti vähän kuskiakin) - ja sai syytteen pahoinpitelystä ja ilkivallasta.

Raha kuitenkin ratkaisi kiistan ja Jack Nicholson selvisi puuskastaan anteeksipyynnöllä ja 500 000 dollarilla. Myöhemmin hän vielä julkisesti katui tekosiaan. - Tarinankertojia on kiinnostanut eniten, mitä mailaa Nicholson käytti tuona mustana hetkenään, minkä hän myöhemmin paljasti rautakakkoseksi.

Linkki:

Jack Nicholson pelaa omilla säännöillään. By Minna Hietakangas. Fore 4 / 2014 (www.foregolf.fi)

Jack Nicholson. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti