perjantai 11. syyskuuta 2015

Garcia: "Äidit ja tyttäret"(2009)


Draama keskittyy kolmeen naiseen: 50-vuotiaaseen naiseen, tyttäreen jonka hän luovutti 35 vuotta aiemmin ja afrikanamerikkalaiseen 20-vuotiaaseen naiseen joka etsii lapselleen adoptioäitiä. (IMDb)

"Äidit ja tyttäret" (2009) on amerikkalainen draamaelokuva, jonka on ohjannut ja kirjoittanut Rodrigo García. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN YLE TEEMA KLO 21:00

    *     *     *

Tämän amerikkalaiset elokuan ja draamasarjojen tekijät osaavat. Tämä elokuva tuo mieleen mm. "Gilmoren tytöt" -sarjan tunnelman. Siinä on jotain hyvin vetovoimasta ja kouluttavaa.

Taitavasti yhteenkudottuja tarinoita naisista ja tyttäristä ja vähän heidän miehistäänkin. Naisia yhdistää adoptiotoimisto, jonka kautta Karen luovutti 14-vuotiaana tyttärensä Elizabethin, 35 vuotta aiemmin perheeseen, josta hän ei koskaan kuule tai tiedä mitään.

Raskaana oleva Elizabeth kirjoittaa adoptiotoimiston kautta kirjeen biologiselle äidilleen, joka onnettoman sattuman takia saa kirjeen liian myöhään. Elizabeth kuolee synnytykseen ja hänen tyttärensä Ella adoptoidaan samalla tavalla kuin hänen äitinsä oli synnyttyään adoptoitu.

Isoäiti  Karen saa kuitenkin tyttärensä Elizabethin kirjeen - ja samalla hän saa tietää tyttärentyttärestään, johon hän saa yhteyden adoptioperheen kautta.

      *     *     *

"Äidit ja tyttäret" (2009) on elokuva elämän oikullisuudesta ja kummallisuudesta. Ihmiset joiden olettaisi olevan toisilleen tärkeimmät maailmassa eivät ehkä koskaan kohtaa toisiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti