sunnuntai 20. syyskuuta 2015

London: "Kaunotar ja hirviö!" (1998)


Alix Miller saapuu syrjäiseen Cromptonin kartanon New Hampshiressa maalatakseen muotokuvan salaperäisestä Leland Cromptonista. Alkaessaan maalata hän huomaa miehen olevan hyvin rujo kasvoiltaan agromegalia-sairauden takia. Alixin ja Lelandin välille kehittyy ystävyys, romanssi ja syvä yhteisymmärrys. (IMDb)

"Kaunotar ja hirviö" (Beauty, 1998) on Jerry Londonin ohjaama TV-elokuva, jonka pääosissa olivat Janine Turner, Jamey Sheridan ja Hal Holbrook. Elokuva perustuu Susan Wilsonin romaaniin. (Wikipedia)

     *     *      *

TÄNÄÄN 5:LTA KLO 19:00

     *     *     *

Kliseemäisesti kauneus on muutakin kuin (kasvojen) ulkoista kauneutta. Tässä elokuvassa se kuitenkin juuri ja juuri toimii.

Elokuvan viimeisen kohtauksen viimeinen kuva on kuva Alixin taulusta paikallisessa taidemuseossa Lelandista, jota he olivat yhdessä katsoneet hetkeä aiemmin, juuri ennen kuin museo meni kiinni.

Ja mitä hän oli kuvannut tauluun. Ei niinkään Lelandin kasvoja kuin hetken, jolloin hän oli rakastunut Alixiin.

Klassinen 'Kaunotar ja hirviö' -tarina on tässä kerrottu hieman toisin mutta tunnistettavasti.

Ysäri-leffassa parisuhteen kauneus liittyy toisen huomioonottamiseen ja ymmärtämiseen silloinkin, kun tämä toinen ei ole parhaimmillaan. Toisin kuin poikaystävä Mark, Leland huomioi koko ajan Alixin ja tämän tarpeet. Ongelmana oli vain Lelandin itsesääli, jonka hän luonnollisesti lopulta onnistui selättämään 5 - 0 tuloksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti