tiistai 29. syyskuuta 2015

Polson: "Tenderness" (2009)


IMDb:n mukaan tässä elokuvassa eräs poliisi selvittää murhasiko teini perheensä.

Siitä ei suinkaan ollut kyse: entinen poliisi tiesi pojan murhanneen perheensä ja sen lisäksi kaksi ikäistään tyttöä. (IMDb)

"Tenderness" (2009) on amerikkalainen rikoselokuva, jonka on ohjannut John Polson. Elokuva perustuu Robert Cormierin samannimiseen romaaniin. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN HERO KLO 21:00

     *     *     *

Erikoinen, jos en sanoisi outo, elokuva. Entinen poliisi, luutnantti Cristofuoro (Russell Crowe) on huolissaan vankilasta vapautuvasta noin 25-vuotiaasta miehestä Eric Poolesta (Jon Foster).

Cristofuoro on varma että Eric Poole tekee heti vapauduttuaan uusia murhia.

Eric muuttaa tätinsä luokse ja lähtee matkalle Albanyyn tarkoituksenaan selvittää, miten voisi aloittaa opiskelun yliopistossa. Matkalla hän törmää häntä seuranneeseen 16-vuotiaaseen tyttöön Loriin  (Sophie Traub), joka on rakastunut mieheen. Jo ennen kuin hänet tuomittiin vanhempiensa murhaamisesta.

Cristofuoro puolestaan seuraa Ericia...

    *     *     *

Toisin kuin Cristofuoro tyttö uskoo voivansa muuttaa Ericin rakkautensa voimalla, ja hän on ehkä lähellä onnistuakin siinä. Hän kuitenkin elokuvan lopulla arvioi tilanteen väärin ja hukuttaa vahingossa itsensä. Näin väittäisin. Ericin ei onnistu pelastaa häntä ja samalla itseään.

Ericin kohtalona on joutua takaisin vankilaan, sillä Cristofuoro ei puhu hänen puolestaan, vaikka tietää, ettei tämä tappanut Loria. Hän oli kuitenkin tappanut muita (joista ei ollut saanut tuomiota).

Tarina ei kaiken kaikkiaan ole ihan uskottava, vaikkakin kiinnostava kehitelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti