keskiviikko 23. syyskuuta 2015

RUNO ON VAPAA. Osa 577 "Pablo sai kultansa kirjavalla kukolla"Pablo oli muita onnekkaampi, sillä hän oli ainoa joka palasi rikkaana Guanajuaton ylängöltä, jossa intiaaneilla oli paljon pieniä hopea-, kulta- ja kuparikaivoksia, mitä konkistadorit eivät koskaan löytäneet.

nuori mies liikkui yksin ja etsi viikkokausia paikkaa, mihin voisi perustaa kaivoksen, jollaisista oli intiaaneilta kuullut. väsyneenä hän saapui lopulta kylään, missä hänet otettiin ystävällisesti vastaan. punaisia sarvikuonoja ei tällä kertaa ollut vastassa.

aamulla Pablo heräsi kummallisiin ääniin. nuoret miehet lauloivat ja ihmisiä juoksenteli ympäriinsä. Pablo kysyi mistä oli kysymys. "Ei muusta kuin siitä, että kyläläisiä ollaan herättämässä uuteen aamuun - ja auringolle kerrotaan, että senkin tulisi nousta taivaalle."

Pablo kertoi että hänen maassaan Espanjassa käytettiin tähän tehtävään kukkoja. intiaanit eivät tienneet mitä kukot ja kanat olivat ja Pablo lupasikin palata kolmen päivän kuluttua asiaan. ehdoksi hän asetti sen,että intiaanit kertoisivat hänelle mistä löytyy hopeaa.

kolmen päivän kuluttua Pablo palasi kukkoineen ja seuraavana aamuna kukko herätti kyläläiset ja auringon, mistä lähtien Guanajuaton ylängöllä on ollut kaikkialla paljon kukkoja - ja kanoja.

Pablosta itsestään tuli rikas mies, jollaisena hän palasi takaisin Espanjaan ja meni naimisiin Cecilian kanssa, jota rakasti enemmän kuin ketään muuta.

LinkitThe Legend of Red Rhino. Jan Baross. Award-winning writer, filmmaker & artist -blogi (2012)

G. Barlow & W. Stivers. 1995. Stories from Mexico.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti