keskiviikko 2. syyskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 516: "Vanuatulla suomalaisetkin olisivat 'ihmissyöjiä'"
Monesti asiat ovat hyvin yksinkertaisia, jos ne vain haluttaisiin ottaa sellaisina. Mutta ei. Ihmisillä on halu ja tarve hankaloittaa ja mutkistaa asioita. Aina voi ja tulee miettiä miksi on niin?

Kuka esimerkiksi hyötyy siitä, että elähtäneitä uskontoja roikotetaan koulujen opetussuunnitelmissa, myös valtakunnallisissa Opetussuunnitelman 2016 perusteissa.

Uskontokunnat ja -yhteisöt luterilaista (valtionkirkkoa) myöten olisivat katu-uskottavia, jos ne itse hoitasivat omat uskontonsa ja opetuksensa ja markkinaperusteisesti hankkisivat itselleen kannattajia niin kuin vaikkapa poliittiset puolueet.

Sisällöllisesti uskonnolliset kysymykset nousevat esiin esim. historian, yhteiskuntatiedon ja kirjallisuuden opetuksen kautta. "Raamattu", "Koraani", "Vedat", "Torat" ym. muut ovat kiinnostavaa kirjallisuutta, joita voi käsitellä omaan aikaansa ja paikkaansa, syntyhistoriaansa sidottuina kirjoina ja kirjallisuutena.

    *     *     *

Eilen 1.9.2015 Mark Martin osui Twitterissä naulan kantaan rinnastaessaan piirroksessaan "Raamatun" kertomukset, mihin tahansa uskonnollisiin legendoihin. Siitähän niissä on kyse. Tiettyjä tarinoita on ideologisista ja poliittisista syistä pidetty vuosisatoja hengissä tietyn kansan ja väestöryhmän vallan välineenä.

Ja uskonto (ja modernina aikana myös muut ideologiat kuten nationalismi) on ollut vuosisatojen ajan yleinen syy pitkiin ja verisiin sotiin muita kansoja ja ryhmittymiä vastaan. Suomalaisten venäjävastaisuuden taustalla yhtenä tekijänä on uskonto, mutta myös venäläisten etninen tausta, joka on leimattu huonommaksi kuin mikä on suomalaisilla.

Ja tietysti kristinuskon jumala oman nationalismin nimissä on suomalaisten puolella, kun taas venäläiset  ovat pakanoita tai ainakin huonompia kristittyjä kuin 'me itse'. Suvaitsevaisuus ei kuulu uskonnolliseen ajatteluun, muuta kuin juhlapuheissa, vaan erilaiset doktriinit, joista pidetään kynsin hampain kiinni. Tyyliin 'me olemme oikeassa, muut väärässä'.

Linkit:

mike martin ‏@mikecannytalk. Twitter 1.9.2015:
@DmMurdockErrors hearsay evidence is all we have for jesus....#UrbanLegend [kuva]

Matt ‏(@MattCrawford77) Twitter 13.82015:
Does the bible really feature a passage where Jesus advises everyone to drink the good wine, before moving onto the bad?#bible #urbanlegend?

CrosspointNB ‏(@CrosspointNB). Twitter 7.8.2015:
"The Bible is outdated & irrelevant" That's this week's #UrbanLegend. Who do you know that needs to hear that message? Bring them Sunday!

UnitedCoR ‏(@UnitedCoR). Twitter 7.7.2015:
#Jesus as an #urbanlegend, let’s look at some of the facts. http://ow.ly/2btTtR #reason #secular #atheism

Bill D ‏(@zeusFanHouse). Twitter 1.10.2014:
#Jesus NEVER #Existed: Writer finds no mention of #Christ in texts http://dailym.ai/1rESSXi #Controversial #Urbanlegend http://twitpic.com/eca4ch 

Minna Rajainmäki. Espoo kaavailee: Kristityt ja muslimit samoille uskonnontunneille. Länsiväylä 14.3.2015

'Jesus never existed': writer finds no mention of Christ in 126 historical texts and says he was a 'mythical character'. By Jonathan O'Callaghan Daily Mail 1.10.2014

Michael Paulkowich. No meek messiah. Christianity's lies, laws and legacy.  2013. Amazon.com

Paavi julisti [1327] Hauhon pannaan. Hämeen liitto / Tarinoita Hämeestä 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti