lauantai 5. syyskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 522: "Onko urbaanilegenda aina urbaanilegenda vai jotain muuta?"
Kuva: @ULTweets (Twitter)
Ihmisiä jotka kirjoittavat somessa moderneista kansantarinoista tai nykytarinoista tai urbaanilegendoista usein ärsyttää, että monet puhuvat esim. amerikkalaisen jalkapallonpelaajista #urbaanilegendoina, mikä on tietyllä tavalla sanan väärinkäyttöä.

Twitterissä @ULTweets huomautti tänään Ohion jalkapallojoukkueen faneille heidän tägityksistään, mikä on - kieltämättä - harhaanjohtavaa ja ärsyttävääkin. Jokainen voi kuitenkin puhua mistä tahansa melkein miten tahansa, kunhan ei esimerkiksi syyllisty laittomuuksiin ja vahingoita ketään toista tms. Missä raja sitten kulkee, on vaikeammin määriteltävä asia. Ainahan ei voi edes tietää, miten sinänsä harmittomat sanat vaikuttavat.

      *    *     *

Toisesta näkökulmasta katsottuna juuri julkisuudessa olevat henkilöt ja heihin liittyvät tarinat ovat monien herkullisten urbaanilegendojen kohteita. Tämä ei ole kovin kaukana siitä ajatuksesta, etteikö jokin henkilö, josta kerrotaan koko ajan paljon tarinoita voisi itse olla suorastaan 'urbaanilegenda'.

JATKUU...

Linkit:

It's an Urban Legend (‏@ULTweets). Twitter 5.9.2015:
Dear Ohio State football fans: you have a great coach, but please stop using #UrbanLegend to refer to him on Twitter. Thank you. : )

Alabama Elite Hoops ‏(@bamaelitehoops). Twitter 4.9.2015:
Ohio State Football! Let's go!!! No more big ten bashing! #UrbanLegend #TheOhioState #home #937 https://instagram.com/p/7OVWuNrlzK/ 

Nathan Schwerer ‏(@Schwereritsat). Twitter 14.7.2015:
Urban Meyer representing Ohio in the celebrity game 👏🏼 #urbanlegend

imstadiumguy ‏(@Imstadiumguy). Twitter 1.7.2015:
#urbanlegend had the opportunity to photograph Ohio State's football coach Urban Myer at the Urban… https://instagram.com/p/4mLY80ApVb/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti