perjantai 18. syyskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 542: "Huumeet ja kuollut vauva"Kuva: Snopes.com
Hoax-Slayer on yksi monista kiinnostavista palveluista, joissa kerrotaan mm. urbaanilegendoista. Ja tässä tapauksessa ennen muuta sellaisista, jota putkahtelevat yllättäen uudelleen esiin ehkä vuosien ja vuosikymmenten jälkeenkin.

    *    *     *

Yksi tällainen uudelleen syntynyt tai lämmitetty tarina kertoo pariskunnasta, joka pidätetään lentokentällä. Heillä on kuollut sylilapsi mukanaan, joka on topattu täyteen huumeita.

Legenda syntyi joskus 1980-luvun puolivälissä, hävisi muutamien vuosien päästä ja putkahti taas 2010-luvulla esiin.

     *     *     *

Tällaiset tarinat panevat mielikuvituksen liikkeelle. Miten on ymmärrettävissä, että tällaiset tarinat lähtevät äkkiä liikkeelle esim. Los Angelesissa?

Yritin hahmottaa asiaa mm. miettimällä, millaisia ovat maailman ruuhkaisimmat lentokentät ja -reitit. Eniten matkustajia maailmassa on ehkä yllättäen Etelä-Koreassa Soulin ja Jejun välillä. Matkustajamäärä on yli 10 000 000 matkustajaa vuodessa.

Määrä on käsittämätön - siis yksi ainoa maan sisäinen reitti, ja niin kuin tiedetään ilmakehä kuhisee koneita. Niitä on kaikkialla.

Kaikella todennäköisyydellä tarinan kuvaamia tapauksia on todellisuudessa jatkuvasti, mutta ne hukkuvat matkustajavirtoihin.

Hämmentävää sen sijaan on, ettei yhtään tällaista tapausta ole kuitenkaan koskaan tullut esiin. Siinäpä sitä legendalle pohjaa!!

Linkit:

Urban Legend - Couple Arrested at Airport with Dead Baby Stuffed With Drugs.  By Brett M. ChristensenHS - Hoax-Slayer 22.3.2013
Outline: Circulating message claims that police who detained a young couple with a baby at a Las Vegas airport discovered that the baby was dead and that its body had been packed with illegal drugs.

Kid Stuffed. Snopes.com
Claim:   Drug dealers use hollowed-out bodies of dead children to smuggle cocaine into the U.S.

World's busiest passenger air routes. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti