lauantai 19. syyskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 544: "Aylan Kurdi, 3 vuotta"Kansainvälisen uutistoimisto Reutersin kautta levisi 2.9.2015 maailmalle kuva pikkupojasta, jonka Turkin viranomaiset tunnistivat Aylan Kurdiksi.

Kuvasta tuli joksikin aikaa Syyrian sodan pakolaisvirran ikoni ja kuva levisi mm. Twitterin kautta nopeasti kaikkialle. Lyhyessä ajassa uudelleen-twiittauksia tuli yli 1 000 ja vielä nytkin kuvaa jaetaan eteenpäin samalla, kun kerrotaan pakolaiskriisistä.

     *     *     *

Samaan aikaan Aylan Kurdin (3) kanssa rantaan huuhtoutui hänen isoveljensä. Myös 10 muuta henkilöä hukkui veneen upottua ennen kuin se ehti päästä Kosin saarelle Kreikkaan. Joidenkin uutisten mukaan Aylanin isä ohjasi venettä ja selvisi onnettomuudesta hengissä.

Isä ja pojat olivat lähtöisin Syyrian Kobunin kaupungista, jossa käytiin taisteluita eri osapuolten välillä joitain kuukausia aiemmin. Matka päättyi turkkilaisen turistialueen Bodrumin hiekkarannalle, josta kuva on otettu - ja mistä se välittömästi levisi ympäri maailmaa.

     *     *     *

Mitä tästä järjettömästä rynnistyksestä Välimeren yli Eurooppaan oikein tulisi ajatella? Lähtijät tietävät riskit, mutta riski selvästi kannattaa ottaa. Oli syynä sitten pako sotaa tai taloudellista kurjuutta. Allahiin turvautuen matka joko onnistuu tai epäonnistuu.

Mietin missä on pojan äiti, entä sisaret? Miksi vain miespuoliset perheenjäsenet olivat veneessä? Miksi Suomeen tulee vain nuoria miehiä? Miksi he eivät ole ja liiku perheidensä kanssa ja ole perheiden turvana? Tässä kaikessa on jotain hyvin häiritsevää...

Linkit:

JusticeForPalestine (‏@Esmeralda78210). Twitter 20.9.2015:
Donate here to help #Syria #Refugees. #CharityForAid. http://nudaysyria.org  < #SaveTheChildren #KiyiyaVuranInsanlik

troنd ‏(@ingrx). Twitter 20.9.2015:
Donate here to help #Syria #Refugees. #CharityForAid. http://nudaysyria.org  < #SaveTheChildren #KiyiyaVuranInsanlik

Carecycle ‏(@CarecycleOrg). Twitter 20.9.2015:
yet another tragic loss #KiyiyaVuranInsanlik... http://fb.me/7s849sd13 

Mary Stevens (‏@blondiesmes). Twitter  18.9.2015:
#KiyiyaVuranInsanlik #HumanityWashedAshore  My heart breaks for these refugees.

Aram Shahinfard (‏@aram_shahinfard). Twitter  17.9.2015:
For those of you who were so proudly #JeSuisCharlie 
http://www.storypick.com/charlie-hebdo-aylan-kurdi/ … #KiyiyaVuranInsanlik

Mimic (‏@oMimic12). Twitter  16.9.20215:
Not satisfied with this one but thought i'd upload it. RIP Aylan Kurdi <3 humanitywashedashore="" i="" kiyiyavuraninsanlik="" nbsp="">

Troubling image of drowned boy captivates, horrifies. By Daren Butler & Ece Toksabay Reuters 2.9.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti