keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Vetter & Steinberger: "The Forecaster" (2014)


Martin Armstrong, taloudellinen neuvonantaja, joka on kyennyt tarkkaan ennustamaan USA:n talouden käänteitä.

Kun Wall Streetin pankkiirit pyysivät häntä liittymään samaan seuraan, jotta hän voisi auttaa heitä Venäjän vastaisten pakotteiden toteuttamisessa, hän kieltäytyi tällaisesta manipuloinnista. Muutamaa päivää myöhemmin FBI teki iskun hänen toimistoihinsa syyttäen häntä 3 biljoonan dollarin pyramidihuijauksesta, jonka Armstrong ennustaa alkavan romahtaa lokakuussa 2015.

Tarina rahoitusmaailmaan hurahtaneesta Martin Armstrongista on kuin itsessään elokuvakäsikirjoitus: mies muotoilee mallin, jonka avulla hän ennustaa tulevaisuuden. Hän laskee, miten maailmantalous kehittyy aavemaisen tarkasti, mikä pitää sisällään arvioita mm. sotien syttymisestä. (IMDb)

     *      *     *

TÄNÄÄN YLE TV2 KLO 21:15

     *      *     *

Hämmästyttävä dokumenttielokuva, ja oli Martin Armstrongin talousmallista mitä mieltä tahansa, monet kerrotut tapahtumat lähihistoriasta panevat todella miettimään, missä tällä hetkellä ollaan ja mihin tulevaisuudessa mennään.

"Republic National Bankin" ym. yrityksestä kaapata Venäjän talous oli muistaakseni aikoinaan kirjoituksia myös lehdissä, mutta miten lähellä kaikki todella oli, oli ihan uutta tietoa. Kiinnostavaa oli mm. tietää, miten Vladimir Putin nousi valtaan tämän prosessin seurauksensa.

Länsimainen oikeusjärjestelmä, poliittinen järjestelmä ja talousjärjestelmä ovat hyvin heikoissa kantimissa, jos Martin Armstrongin ja muiden haastateltujen tarinat pitävät paikkansa. Ja EU tulee loputtomien velkojensa takia romahtamaan ja siinä sivussa ehkä koko länsimainen kulttuuri kokee ennennäkemättömän rappion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti