maanantai 5. lokakuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 168 -

CC by  Mimmi L. 
Eksyin somen siis Twitterin kautta Yle Uutisten -sivustolle ja blogiin, jossa TV:n "Uutisvuodosta" ja kirjoistaan tuttu Jari Tervo päästeli höyryjä. Hämmästelin todella sitä epä-älyllisyyttä, populismia ja keskiluokkaista moralismia, jota Tervo kirjoituksessaan edusti. Mies on mennyt alamäkeä sitten Tommy Tabermannin.

Tervo on haksahtanut ehkä tahattomasti omaan nokkeluuteensa, eikä huomaa joutuneensa samaan maailmaan arvostelemansa Ku Klux Klanin, suomalaisen 'roskaväen' ym kanssa.

     *     *     *

Kun  puhutaan suomalaisista, niin kuin Tervo puhuu, puhutaan juuri 'pohjoisesta, valkoisesta rodusta', mikä on häiritsevää. Kun on kerran uponnut mielikuvituksessaan syvälle sisään johonkin ajatusmaailmaan, sieltä on vaikea päästä pois.

Nihilistisesti Tervo kieltää ohimennen kaikki todelliset suomalaisen yhteiskunnan ongelmat, joille on yhteinen nimittäjä noin miljoonan suomalaisen syrjäytyminen. Se ei yhtäkkiä keskellä pakolaisongelmaa enää olekaan mitään. Herrakansa hanskaa niin maan sisäiset (jos heitä nyt sitten edes oikeasti on) kuin ulkoa tulevat pakolaiset.

     *     *     *

Toivon, että Jari Tervo ottaisi kirjailijan ja älykön roolin sijaan sen 'kypsän, keski-ikäisen naisen' roolin, joka kantoi kädessään "Go home Isis" -kylttiä. Toivon, että Jari Tervo ottaisi kyltin ja menisi kadulle ja aistisi sen, miltä naisesta tuntui. Jotain vahvaa naisen on täytynyt tuntea, sillä muutoin hän ei olisi kadulle lähtenyt.

Kolumnissaan mies väittää, että nainen on tuntenut häpeää. Onko nainen tuntenut häpeää? Mistä Tervo tietää mitä nainen tunsi? Onko hän kenties soittanut naiselle ja kysynyt miltä hänestä tuntui? Ehkä olisi pitänyt, sillä kirjoittihan hän naisesta jopa Helsingin Sanomien kolumnissaan 28.9., joten naisella on jotain erityistä merkitystä Tervon kannalta. Kenties se oli vain fyysistä halveksuntaa hänen ulkomuotonsa takia?

     *     *     *

Entä mitä kirjailija Jari Tervo tietää ja ymmärtää Isis-järjestöstä. Senkin synnylle on oma taustansa, mikä liittyy siihen, miten Nato, USA ja Iso-Britannia aikoinaan aloittivat sodan Irakia vastaan, eivätkä vastanneet sodan seurauksista. Samalla tavalla kuin Nato, USA etunenässä Afganistanissa auttoi talebaneja nousemaan valtaan, saman se teki jonkin ajan kuluttua toisaalla.

Listasta voisi tehdä pitkän, joka ulottuu aina 1500-luvun lopulle, kun ensimmäisiä alkuperäiskansoja Pohjois-Amerikassa alettiin lahdata ja sijoittaa keskitysleireihin eli reservaatteihin - ja samaan aikaan tuotiin Afrikasta tupakkaviljelmille Virginiaan ensimmäiset mustat orjat.

Linkki:

Jyrki Kasvi (‏@jyrkikasvi). Twitter  3.10.2015:
Rasismin jälkeen Suomessa hävettää eniten se, ettei rasismia uskalleta vastustaa http://www.hs.fi/kulttuuri/a1305990254430?jako=62c7cde1a46c9741f800b43853c112e6&ref=tw-share …

Jari Tervo kommentoi roskaväkikolumnista noussutta debattia: Rasismin jälkeen Suomessa hävettää eniten se, ettei rasismia uskalleta vastustaaBy Aino Frilander. Helsingin Sanomat / Kulttuuri 03.10.2015

Jyrki Lehtolan kolumni –Tervon kirjoitus mainio esimerkki siitä, mitä rasismi on”. Ilta-Sanomat / Kulttuuri 3.10.2015 (kommentti)

Valkoinen roskaväki. By Jari Tervo. Yle Uutiset / Blogi 28.9.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti