tiistai 6. lokakuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 170 -

CC by  Mimmi L. 
Suomessa kaikki pakolaisvastaisuuteen häivähtävä on pannassa, silloinkin kun siihen ovat erittäin hyvät ja asialliset perusteet. Tässäkin kysymyksessä Suomi on ikuisesti suomettunut yhden totuuden maa. Maahan mahtuu yksi totuus kerrallaan.

Pienen särön keskusteluun toi tänään Iltalehti, joka viittaa uutisessaan Washington Post -lehden artikkeliin, jossa kerrottiin Suomeen vasta tulossa olevaan taloudelliseen pakolaiseen. Siis sellaiseen pakolaiseen, jollaisia olivat suomalaiset itse 1967 - 68 vuosien vaihteessa, jolloin peräti 400 000 suomalaista muutti naapurimaan lintukotoon Ruotsiin paremman elämän toivossa.

     *     *     *

"Sellaisia kuin minä on tuhansia, jotka ovat lähdössä maasta."

Washington Postin toimittaja Loveday Morris haastatteli 25-vuotiasta nuorta miestä Mohammed Jassimia Bagdadin lentokentällä bussin luona.

"Odotan näkeväni kuolemaa, mutta luotan Allahiin."

      *     *     *

Asian kääntöpuoli on itse asiassa sama kuin Suomessa. Nuorten koulututettujen ihmisten lähtö maasta on aivovuotoa. Suomesta lähti viime vuonna yli 15 000 ihmistä muualle ja suomalaisten muuttovirta Suomesta sen kun vain kiihtyy, kun koulutetuille nuorille ei löydy töitä. Sen sijaan maahan saapuneille pakolaisille Suomen hallitus etsii kiivaasti työpaikkoja juuri tällä hetkellä. Mielenkiintoista, jos ei muuta...

Linkki:

Suomeen pyrkivä irakilaismies paljasti kikkansa amerikkalaislehdelle. By Olli Waris. Iltalehti 06.06.2015
- Puhun syyrialaisella aksentilla, jos minun täytyy,  Mohammed Jassim sanoi Washington Postille.

Iraq fears a ‘brain drain’ as educated young people head to Europe. By Loveday Morris. Washington Post 05.10.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti