keskiviikko 7. lokakuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 171 -

CC by  Mimmi L. 
Pyrin välttämään tällaisten uutisten lukemista, samalla tavalla kuin esim. poliisisarjojen ja dekkareiden ym katselua ja lukemista:

"Hovioikeus korotti ampujan tuomion 10 vuoteen"

Tässä on jotain perin juurin sairasta. Mustiin pukeutuneet miehet ja naiset jylisevät korokkeelta oikeussalissa ja julistavat tuomioitaan toinen käsi "Raamatulla".

Joskus uutis- ja kunnallistoimittajana kirjoittelin itsekin tällaisia juttuja jonkin aikaa. Päivittäin aina joku soitti poliisille ja kysyi, mitä nyt taas oli tapahtunut ja joskus saatettiin käydä raastuvassa / käräjäoikeudessa.

Kerran jopa paranoidisen varatuomari-kaupunginjohtajan haastamana.

     *     *      *

Jo vähäisillä sosiologian (kriminologia) tiedoilla ymmärtää, miten uusi instituutio modernin yhteiskunnan vankilat samoin kuin myös mielisairaalat ovat. Pakkolaeilla toteutettuja pakkoinstituutioita niin kuin esim. Erwin Goffman niitä luonnehtii.

Kaikkein tehokkaimpia ovat julkiset häpeärangaistukset ja asiakkaan ohjaaminen muunlaisen toiminnan pariin kuin pyssyleikkeihin. Kaikki aseet tulisi kaiken lisäksi hävittää. Valtio voi syyttää vain itseään, että on tuonut maahan tällaisia vimpaimia ja sallii kaiken maailman naurettavat sotaleikit vielä vuonna 2015. Häpeällistä ja anteeksiantamatonta.

Linkki:

Hovioikeus korotti ampujen tuomion 10 vuoteen. By HS. Helsingin Sanomat 07.10.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti