perjantai 9. lokakuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 173 -

CC by  Mimmi L. 
Iltalehdestä jäi eilispäivänä 08.10. mieleeni outo uutinen, johon palasin uudestaan. Kukaan ei ollut lehden verkkosivulla kommentoinut uutista, mutta se oli saanut liki 250 tykkäystä.

     *     *     *

Niin kuin aina tällaisissa tapauksissa, googlettamalla pääsee eteenpäin, jos epäilykset osoittautuvat aiheellisiksi.

Uutisessa kerrottiin, että Floridassa sijaitsevan North Port High Schoolin rehtori George Kenney oli aiheuttanut hypnoosilla kolmen (3) oppilaansa kuoleman vuonna 2011.

Totta on että Kenney oli opettanut oppilaille (itse)hypnoosia ja että kolme oppilasta oli kuollut. Sen sijaan oliko hypnoosin ja kuolemien välillä yhteyttä on kokonaan toinen juttu.

     *    *    *

Vaikka Sarasotan County Schools -piiri päätti oikeuden kanssa tekemänsä sopimuksen perusteella maksaa 200 000 dollaria kullekin perheelle korvauksia ja rehtori sai ehdollisen tuomion toiminnastaan hypnoterapeuttina, ei ole ollenkaan varmaa, että asiat liittyivät mitenkään toisiinsa.

Ennemmin syntyy vaikutelma, että Kenney on joutunut kyseenalaisen vainon kohteeksi, minkä seurauksena hän menetti myös työnsä, eikä voi harjoittaa opettajan ammattia.

     *     *     *

Mielikuvat ja vaikutelmat ovat niitä, jotka tässä tapauksessa painavat tosiasioita enemmän. Hyvä tarina voitti asiallisen totuuden. Eli toiminta tapahtui harmaalla alueella, jolla #urbanlegends liikkuvat.

Uskonnollinen ajattelu tyyliin "Jeesus muutti Kaanaan häissä veden viiniksi" ruokkii tällaista kritiikitöntä suhtautumista asioihin.

Oppilaiden vanhempien lausunnot koulupiirille ovat karua luettavaa. Opettajasta on tehty syntisäkki.

NBC News totesi vuonna 2011 uutisessaan, että "mikään ei viittaa muuhun kuin traagiseen sattumaan", mikä ei vanhemmille riittänyt. Tilastojen mukaan sadastatuhannesta (100 000) 15-24-vuotiaasta nuoresta11 tekee itsemurhan USA:ssa.

Ja niin kuin Suomestakin tiedetään: kun yksi nuori tekee itsemurhan, on riski että myös joku toinen toimii hetken päästä samalla tavalla...

Linkki:

Rehtorin hypnotisoimat oppilaat kuolivat - koulupiiri maksaa korvauksia perheille. Floridassa on päätetty maksaa korvauksia perheille, joiden lapset hypnotisoitiin koulussa. By Teija Lassi. Iltalehti 08.10.2015 (Lähde: NBC News)

Florida Schools Settle With Parents of Teens Who Died After Hypnosis. By Alex Johnson. NBC News 08.10.2015

CBS News (‏@CBSNews). Twitter 08.10.2015:
Parents of student killed in hypnosis scandal speak out, say school board failed them http://cbsn.ws/1FUD39M  

Hypnosis ‏(@___Hypnosis___ ). Twitter 08.10.2015:
Parents of North Port High School student who died after hypnosis by principal speak out http://cbsn.ws/1FUD39M  

Starcasm (‏@starcasm). Twitter  07.10.2015:
The strange case of North Port High School: Three students died after getting hypnotized by the principal. http://starcasm.net/archives/331129 

Did teacher “alter the brains” of teens so that they ended up dead? No. By Brian Dunning. Doubtfull News 07.10.2015

Hypnotist principal faces questions after suicides. Two of the 36 students he hypnotized later committed suicide. By Mitch Stacy. NBC News 10.07.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti