maanantai 12. lokakuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 174 -

CC by  Mimmi L. 
Shokeeraava tai ainakin alastonkuva mustasta nuoresta naisesta Ghanassa, joka on kuitenkin otettu aivan eri yhteydestä kuin missä sen on väitetty esiintyneen.

     *     *     *

Nainen ei ole kriittisessä tilassa vaan ennemmin raivoissaan siitä, että hänet oli otettu kiinni. Hän yritti yhdessä joidenkin muiden (naisten) kanssa ryöstää naisen, mutta tämä ryhmän johtaja otettiin kiinni.

     *     *     *

Facebook -viestissä ei mikään pidä paikkaansa vaan se on selvä huijausviesti (hoax), jolla kalastellaan niin tietoja viestin vastaanottajasta kuin myös saadaan hänet tahtomattaan ja tietämättään levittämään viestiä eteenpäin kavereilleen.

Viestin lähettäjä väittää, että kuva on video, jossa on kuvattu tilanne, johon nainen on joutunut. Mitään videota ei tietysti ole. Klikkauksen jälkeen Facebookin käyttäjältä aletaan kysellä kaikenlaisia asioita ja myöhemmin hänelle yritetään myydä erilaisia tavaroita ja palveluita.

     *     *     *

Tällaisia viestejä on some väärällään, ja varsinkin houkuttelevien videoiden kanssa on oltava tarkkana. Klikkailu on kuitenkin helppoa ja kun on kerran klikannut, paluuta takaisin ei ole. Kerrasta on kuitenkin syytä oppia, niin kuin tässäkin tapauksessa. Jos ensimmäinen klikkaus ei tuota toivottua / luvattua tulosta, ei klikkailua kannata enää jatkaa.

Yksinkertaisella tempulla on mahdollista varmistua, onko kuvan takana videota:

1. vie kursori kuvan päälle
2. paina hiiren 2-painiketta
3. klikkaa "etsi tätä kuvaa palvelusta Google"
4. ja saat heti tietää, että mitään videota ei ole olemassa

Linkki:

'Teen in Critical Condition' Shocking Video Facebook Scam. By Brett M. Christensen
Hoax-Slayer 09.10.2015

PHOTO: Female Robbery Gang Leader Nabbed And Stripped In Abuja. omgGhana (15.9.2012)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti