keskiviikko 14. lokakuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 175 -

CC by  Mimmi L. 
Aamulla, kun satuin olemaan kotona klo 8:n aikaan, kuuntelin Radio Suomipopin 'Aamulypsyä' ja sen virtuoosimaisia suunpieksijöitä Jaajo Linnonmaata, Juha Perälää ja Anni Hautalaa.

En pidä kovasti tästä lievästi natsihenkisestä porukasta, mutta jotain tällaista ärsyttävää on tietysti kiinnostava kuunnella, sillä se pitää mielen virkeänä.  Sitä paitsi Suomessa ei tänä päivänä paljon muuta olekaan kuin tällaista 1930-lukulaista oikeistohenkeä, joten siihen täytyy tyytyä mitä on.

Yhtenä indikaattorina tästä hengestä on esimerkiksi Arttu Wiskarin "Kahvimaidon" toistuva soittaminen ilman että sen sisältöön kiinnitetään mitään huomiota. Tai sitten sitä pidetään vain vitsinä. Ja vitsinä sanoituksessa on, että isäpuoli käyttää tytärtä seksuaalisesti hyväkseen. Lorauttaa kahviinsa maitoa tytön rinnoista, mikä on tietysti miehen sairasta seksuaalifantasiaa.

Sanoituksessa ei kerrota mitä mieltä äiti on tästä toiminnasta, ja miten pelehtiminen tyttären kanssa vaikuttaa miehen ja äidin väliseen suhteeseen.

      *     *     *

Anni Hautalan rooli on mm. valita ja lukea Ulkomaan uutisia, mihin miehet heittävät omia nokkelia kommenttejaan. Päivän ykkösuutisena oli Ukrainan yläpuolella alasammutusta matkustajakoneesta tehty selvitys, mistä kerrottiin eilen TV:n iltauutisissa.

Jaajomaiseen, pakkomielteiseen tyyliin tehtiin jälleen kerran viittaus Suomen sotahistoriaan. "Olivat vähän niin kuin Mainilan laukaukset. Eivät olleet venäläisiä."

Niin, hyvä onkin kysyä, kuka hyötyi matkustajakoneen alasampumisesta. Se ei todellakaan ollut Venäjä. Ja mahdollista tietysti on - ennen kuin toisin todistetaan -, että alasampujat olivat Ukrainan armeijan sotilaita, joilla on venäläistä kalustoa heilläkin.

Ja toisaalta, miksi ihmeessä matkustajakoneet ylipäätään lensivät alueella, jossa oli uhkana tulla ammutuksi alas. Lentoyhtiöt ottivat tietoisen riskin lentäessään Ukrainan ilmatilassa sotatoimialueen yläpuolella.

        *      *      *

Kolmikko löpisi taas milloin mistäkin asiasta. Lapsista lentokoneissa, ruo'an syömisestä kaupassa ennen kassaa.

Tyyliin, voiko jäätelön syödä ennen kuin sen on maksanut. Entä jos pankkikortti ei toimikaan kassalla? Silloinhan jäätelö jää maksamatta.

Linkki:

Aamulypsy. Radio Suomipop 14.10.2015

Malesialainen matkustajakone ammuttiin alas Ukrainassa - kone lensi normaalisti ennen kuin se katosi tutkasta. Ilta-Sanomat 17.07.2014

Malaysia Airlinesin lento 17. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti