torstai 15. lokakuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 176 -

CC by  Mimmi L. 
En tiedä, oliko sattumaa, että Radio Suomipopin 'Aamylypsy' jatkoi siitä, mihin edellisen illan TV2:n 'Docventures' jäi.

Heti klo 6:00:n jälkeen aamulypsäjät kävivät lyhyen, tutun moralistisen, keskustelun Laukaan avovankilasta karanneesta ainoasta suomalaisesta (ainakin FBI:n profiloinnin mukaan) sarjamurhaajasta Michael Maria Pentholmista (ent. Jukka Torsten Lindholm).

        *      *      *

Pentholm on tappanut kuristamalla äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja 43-vuotiaan naisen, ja hän tuo mieleen mustan amerikkalaisen sarjamurhaajan Lonnie Franklinin.

Erona on se, että suomalaismies on kärsinyt tuomionsa murhista, mutta hän on saanut uuden tuomion joukosta väkivaltarikoksia: kolmesta (3) törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä raiskauksesta, törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä ja vapaudenriistosta.

     *     *     *

Los Angelesin Southern Centeriä ja Keski-Suomen suurinta kaupunkia Jyväskylää ei voi hyvällä tahdollaankaan verrata suoraan toisiinsa, mutta vankila- ja oikeusjärjestelmässä tuntuu olevan jotain hyvin samankaltaista.

Yhteistä on, että molemmissa tapauksissa muille vaarallisen miehen annetaan loputtomiin jatkaa tekojaan lain- ja oikeusjärjestelmän puitteissa. Se mikä ei ole varta vasten kiellettyä on sallittua aina tiettyyn rajaan asti - kunnes tekijä jää tai otetaan kiinni.

Tässä on jotain tosi outoa...

     *     *     *

Ja tietysti tapaukset herättävät kysymykset, mitä järkeä on vankilajärjestelmässä, jos sen kautta ei pystytä ehkäisemään sitä, etteivät vastaavanlaiset ja vielä saman henkilön teot toistu loputtomiin.

Onko niin että järjestelmä suojelee myös Michael Pentholmia samalla tavalla kuin se teki Lonnie Franklinin kohdalla? Poliisi ja vankilat osoittavat tarpeellisuutensa sillä, että ne antavat - tai suorastaan pakottavat - joidenkin sairaiden tyyppien mellastaa.

Miksei esim. Pentholmia ole toimitettu suljettuun laitokseen, jossa hoidetaan väkivaltaisia seksuaalirikollisia? Tämän luulisi olevan hänen oman etunsa (ja väkivallan kohteiden etujen) mukaista.

Linkki:

Aamulypsy. Radio Suomipop 15.10.2015 klo 6

Sarjakuristajana tunnettu vanki karkasi ostosreissulla. Iltalehti 14.10.2015 (STT)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti