torstai 22. lokakuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 182 -

CC by  Mimmi L. 
Toinen eilen TV1:ltä katsomani ohjelma oli "Inhimillinen tekijä", jota en voi olla kommentoimatta.

Toimittaja Anne Flinkkilän vieraina olivat näyttelijät Kristiina Halkola ja Pertti Melasniemi, jotka ovat taivaltaneet yhteistä taivaltaan jo 50 vuotta.

Päällimmäisenä mieleeni jäi poikkeuksellisen lämmin ilmapiiri, jollaista en muista aiemmin kohdanneeni. On vaikea kuvitella, että kaksi ihmistä voisivat enemmän välittää toisistaan kuin nämä kaksi ihmistä. Molemminpuolinen kunnioitus ja arvostus oli häikäisevää, eikä silti lauottu mitään tyhjiä fraaseja.

Koko Suomen tietoisuuteen pari tuli jo 1960-luvulla Mikko Niskasen esikoisohjauksesta "Käpy selän alla" (1966), missä he näyttelivät nuoria rakastavaisia, jollaiset heistä tulivatkin. Kummallakin oli samaan aikaan vakava parisuhde toisaalla. Melasniemi oli jopa naimisissa.

     *      *      *

Halkola oli suomalaisen elokuvan Brigitte Bardot, mikä leimasi hänen uraansa pitkään. Samaan aikaan oli kuitenkin myös suorasanainen vasemmistolainen - ja vuosien päästä jopa SKDL:stä / Vasemmistoliitosta eronneen Devan (= Demokraattinen vaihtoehto) puheenjohtaja jonkin aikaa.

Pertti Melasniemi teki uraa näyttelijänä ja Teatteri(korkea)koulun opettajana samaan aikaan kun Halkola, varsin perinteisesti, oli vuosia kotona ja kasvatti heidän suurta lapsikatrastaan. Melasniemen tunnetuin rooli lienee "Hyvät herrat" -tosi-TV-sarjan 'Tollona' eli SDP:n kuvitteellisena puoluesihteerinä, joka sarjassa oikeasti tapasi 1980-luvun vaikuttajia.

     *     *     *

Kummatkin ovat olleet tyytyväisiä ja onnellisia elämäänsä. He ovat eläneet elämän, jota on vaikea olla kadehtimatta. En sitä kuitenkaan tee, sillä sillä ei tietysti voi saavuttaa yhtään mitään. Ja jokainen elää elämänsä parhaaksi katsomallaan tavalla, menivät asiat sitten miten tahansa.

Lähde:

Inhimillinen tekijä. By Anne Flinkkilä. Yle TV1 21.10.2015 klo 22:00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti