maanantai 26. lokakuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 187 -

CC by  Mimmi L. 
Heräsin vasta muutamia minuutteja sitten Kauko Röyhkän & Nartun 'Lauralle' -lauluun, joka soi Radio Suomen "Ylen aikaisen aamu" -ohjelmassa.

Nousin ylös, koukkasin vessaan ja vessan kautta suoraan koneelle, joka on puolipyöreän pöydän ääressä, johon olen siirtänyt työpisteeni.

Avasin koneen ja aloin netin kautta kuunnella samaa ohjelmaa kuin herätessäni. Uutinen Hämeenlinnasta. Jälleen yksi vakava kolari 3-tiellä. Ihmettelen miksi niitä tapahtuu jatkuvasti. Suora tie, hyvä näkyvyys, ei  mitenkään hirveästi liikennettä... Taisi ollakin kehä 3:n eteläpuolella Hämeenlinnan liittymässä. Hällä väliä. Jossain kuitenkin.

     *     *     *

Pyörivä tuuli kieputtaa punertavia koivunlehtiä, jotka lopulta leijailevat maahan kauaksi puusta. Aurinko kajastaa lähes pilvettömän taivaan takaa. Kylläpä ovat päivät lyhentyneet. Äänestä kuulin miten,toinen tunnin sisällä Katumantien ohikulkevista busseista, bussi numero 12, kiihdytti ylämäkeen. On menossa käännöspaikkaansa ja tulee 10 minuutin kuluttua takaisin.

     *     *     *

Mitkä ne 'Lauralle' sanat ja melodia oikein olivatkaan? (Mietin kun lähden keittämään aamukahvia.)

Laulu alkaa (googletin):

"Jos nyt en, niin en mene ollenkaan
Olen koputtanut - tule avaamaan
Oi Laura, Laura...
Ovi aukeaa."

Mieleeni tulee parin vuoden takainen tapahtuma. Ovi ei auennut. En ole "onnenpoika" ja olen luovuttanut, mutta olen vielä yhtä "lumoutunut".

Linkki:

Kauko Röyhkä & Narttu. Lauralle. YouTube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti