maanantai 26. lokakuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 189 -

CC by  Mimmi L. 
Eilen sunnuntaina alkoi TV1:ltä uusi 6-osainen kotimainen sarja "Haamukirjoittaja", jonka on kirjoittanut konkari-kirjailija Anneli Kanto.

Tänään tulee 1. osan uusinta, jonka aion katsoa. Ohjelma alkaa klo 22:25. Tätä ei tietysti voi ohittaa, sillä liikutaanhan sarjassa kirjoittamisen ja kirjastojen maailmassa. Sarjan on ohjannut Lenka Hellstedt ja pääosiassa on Joanna Haartti, Jemina Sillanpää, Pirkko Uitto ja Juhani Niemelä.

     *     *      *

Ensivaikutelma on kohtalaisen myönteinen. Piiri pieni pyörii pienessä maaseututaajamassa ja lähinnä sen keskiluokkaisessa miljöössä.

Tarina etenee äärimmäisen verkkaisesti, jos ollenkaan, mikä tietysti sopii tilanteeseen. Päähenkilöinä ovat kaksi siskosta Heini (Jemina Sillanpää) ja Rosa (Joanna Haartti).

Heini on muualla asuva kohtalaisen kuuluisa elokuvissakin mainetta niittänyt näyttelijä, jolla on paha voipumus ja muitakin ongelmia, joista hän ei halua puhua. Hän nukkuu jakson alussa viikon lapsuudenkodissaan.

Rosa asuu vielä kotona ja on töissä perheen leipomossa.

Sitten siskokset keskustelevat pihakeinussa. Rosalla on kuningasajatus. Hän käy iltaisin kirjoittajapiirissä ja on kirjoittanut 2 vuotta kirjaa, mistä sisko pitää sitä silmäiltyään. Rosa ehdottaa, että se yritettäisiin julkaista siskon nimissä. Heini ei ainakaan heti innostu asiasta.

Siskosten keskustelu päättyy riitaan Erkosta (Teemu Palosaari), johon Rosa on ollut vuosikausia ihastunut. Erkko on Heinin teiniaikainen poikaystävä ja menettää kiinnostuksensa Rosaan, kun kuulee, että Heini on ainakin joksikin aikaa palannut kaupungista maalle. Hän ei myöskään ole enää kiinnostunut - ainakaan kovin nopeasti - lukemaan Rosan käsikirjoitusta.

     *     *     *

Erkko saa yhtenä päivänä oman kuningasajatuksensa ja tulee haastattelemaan Heiniä paikallislehteen, jossa on töissä, mikä johtaa siihen, että Heini purkaa sydäntään Erkolle. Rosa yllättää Heinin istumassa Erkon sylistä, ja suutuspäissään siskoltaan kysymättä lähettää käsikirjoituksen kustantajille siskon nimellä.

Sarjassa on lisäksi suuri joukko muita henkilöitä ja sivujuonteita.

     *      *     *

Edetessään kertomus alkaa yhä enemmän muistuttaa melodraamaa, mikä ei välttämättä ole ollenkaan huono juttu. Kepeistä sarjoistahan ihmiset ovat kiinnostuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti