tiistai 27. lokakuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 190 -

CC by  Mimmi L. 
Uimasta tullessani - en ui enää järvessä vaan Hämeenlinnan uimahallissa - istuin jälleen kerran katsomaan televisiota. Ja kanava on aina aluksi TV1.

Alkamassa oli BBC:n uutuussarja "Murha paratiisissa" (2011-) tai eihän sarja enää ihan uusi ole, sillä 1. tuotantokausi on loppusuoralla. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen jakso, jonka itse katsoin alusta loppuun.

     *     *      *

TV:n lukuisat 'Sherlock Holmes'- ja 'Agatha Christie' -sarjat ym. nähneenä konsepti oli hyvin, hyvin tuttu ja odotustenmukainen (sala)poliisi-sarja.

Uutta on lähinnä vain se, että sarja on sijoitettu Saint-Marie -nimiselle Karibeanmeren saarelle. Vaikka murhia tehdäänkin, tunnelma on luotu toisenlaisiksi kuin yleensä dekkareissa. Onhan saari yksi anglo-amerikkalaisen maailman turistikohteista, jossa ihmiset niin paikalliset kuin matkailijat ottavat asiat tavallista .. rennommin.

Vastapainona yleiselle leppoisuudelle rikostarkastaja Richard Poole (Ben Miller) on jonkin sortin herlokki, jolla pipo hieman kiristää. Hänen apulaisensa tummahipiäinen kaunotar Camille Bordey (Sara Martins) yrittää tuoda toisenlaista näkökulmaa tilanteisiin ja on jostain ihmeen syystä ilmeisesti hieman kiinnostunut Poolesta muutakin kuin työkaverina.

    *     *     *

Näkemäni 7. jakso oli yllättävänkin hyvä. Siinä kuvattiin tilannetta, joka on suomalaisillekin tuttu. Pitkään julkisuudessa ollut menestynyt rock-bändi päättää aloittaa vuosien jälkeen uudestaan.

Ongelmana on, että lukuisista kultalevyistä ym. huolimatta aika on ajanut bändin ohi ainakin siinä mielessä, että monet eivät enää muista tai tunne bändiä. Eli edessä on rämpininen takaisin huipulle.

Oikotieksi yksi bändin jäsenistä, toinen sen omistajista, keksii aika mielikuvituksettomasti päästää päiviltä yhtiön toisen osakkaan eli bändin keulakuvan.

Ja tietysti herlokki paljastaa loistavalla päättelykyvyllään basistin juonen.

Linkki:

Death in Paradise. BBC One

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti