perjantai 16. lokakuuta 2015

Carter: "X-Files: Usko koetuksella" (2008)


Mulder ja Scully on kutsuttu takaisin FBI:n palvelukseen. Entinen katolinen pappi väittää saaneensa näkyjä kidnapatusta agentista. (IMDb)

"X-Files: Usko koetuksella" (2008) on Chris Carterin ohjaama 'Salaiset kansiot' -televisiosarjaan perustuva 2. elokuva. Ensimmäinen oli "X-Files – taistelu tulevaisuudesta" (1998). Usko koetuksella ilmestyi 6 vuotta sarjan loppumisen ja noin 10 vuotta ensimmäisen elokuvan ilmestymisen jälkeen.

Elokuva on sarjan luoja Chris Carterin valkokangasdebyytti ohjaajana. (Wikipedia)

     *     *     *

EILEN FOX:ILTA KLO 23:00

      *      *     *

Toisessa 'X-Files' -elokuvassa yliluonnollinen rajoittuu pedofiili-papin näkyihin, jotka osoittautuvat hämmästyttävän oikeaan osuneiksi. Vihjeiden avulla Mulder ja Scully tuttuun tyyliin lopulta löytävät kadonneen lampaan. Selitys nuoren naisagentin katoamiselle on suorastaan proosallinen. Agentin veriryhmä sattuu olemaan sopiva ihmiskokeita tekevälle venäläiselle tutkijaryhmälle, joka tekee päänsiirtoleikkauksia.

Todellisuus ja taru yhdistyvät sikäli kiinnostavalla tavalla, että alkusyksystä kerrottiin, miten venäläiset todella olivat onnistuneet tekemään ensimmäisen tällaisen leikkauksen.

Elokuvassa toimintaan kuitenkin liittyvät ihmissieppaukset ja kun ruumiista on irrotettu tarvittavat varaosat, ne hylätään. Jostain syystä ihmisten raatoja löytyy makaaberisti sieltä täältä, mikä tuntuu lähinnä venäläisvastaiselta propagandalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti