sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Hoffman: "Viimeinen asema" (2009)


Historiallinen draama joka kuvaa Leo Tolstoin taistelua ihanteidensa sekä kuuluisuuden ja varallisuuden välillä. (IMDb)

"Viimeinen asema" (2009) on Michael Hoffmanin ohjaama saksalainen elämäkertaelokuva. Se kertoo Leo Tolstoista ja perustuu vuonna 1990 ilmestyneeseen Jay Parinin elämäkerralliseen romaaniin. Pääosissa Christopher Plummer esittää Leo Tolstoita ja Helen Mirren hänen vaimoaan Sophiaa. (Wikipedia)

     *    *     *

TÄNÄÄN 5:LTA KLO 21:00

     *     *     *

Mainio kuvaus siitä, mihin ideologiat / uskonnot johtavat: eivät mihinkään. Silti taustalla ihmiset elävät elämäänsä sen minkä kykenevät. Yrittävät olla vapaita ja rakastaa toisiaan.

Perheen - lähinnä Tolstoin ja hänen vaimonsa Sofjan - riitely miehen perinnöstä saa Leo Tolstoin lähtemään pois kotoaan Jasnaja Poljanasta viimeisiksi viikoikseen ja hän päätyy kaukaiselle Astpovon asemalle. Sofja seuraa kuitenkin perässä, mitä Tolstoi myös toivoi, missä Tolstoin sihteeri Valentin Bulgakov auttaa naista.

Surevia ihmisiä saapuu junalla suuret joukot syrjäiselle asemalle Tolstoin kuoleman lähetessä.

      *     *     *

Elokuvan päähenkilöksi nousee Tolstoin miespuolinen sihteeri Valentin Bulgakov, joka rakastuu toiseen toilstoilaiseen vapaaehtoistyöntekijään Mashaan, joka kuitenkin eroaa liikkeestä ja muuttaa Moskovaan.  Valentin ja Masha tapaavat uudelleen Astpovossa, Tolstoin kuoleman jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti