perjantai 16. lokakuuta 2015

Kelly: "The Box" (2009)


Pieni puinen laatikko ilmestyy talon kynnykselle. Laatikko takaa avioparille miljoona dollaria riihikuivia 100 dollarin seteleitä tai vaihtoehtoisesti joku jota he eivät tunne kuolee jossain. (IMDb)

"The Box" (2009) on amerikkalainen psykologinen trilleri, joka perustuu Richard Mathesonin novelliin "Button, Button" (1970), joka on toisinto yhdestä 'The Twilight Zone' -sarjan jaksosta vuodelta 1980.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut  Richard Kelly ja pääosissa ovat Cameron Diaz ja James Marsden avioparina, joka saa mystisen laatikon joulun alla kotiinsa. (Wikipedia)

     *     *    *

EILEN HERO KLO 21:00

     *     *     *

Joulun alla vuonna 1976 taloudellisessa ahdingossa oleva aviopari Norma (Cameron Diaz) ja Arthur Lewis (James Marsden) siis löytävät vaatimattoman värisen, pienen laatikon, jonka sisällä on toinen puinen laatikko talonsa portailta.

Laatikon sisällä ei ole kuin suuri punainen painike, joka on lukon takana. Mukana on myös viesti, että seuraavana päivänä heidän luokseen saapuu mies Arlington Steward (Frank Langella), joka kertoo mikä laatikko on. Näin myös tapahtuu.

Kasvoiltaan muotopuoli Mr Steward kertoo, miten he voivat saada vaivattomasti miljoonan. Niin Norma kuin Arthur ovat luonnollisesti epäuskoisia, mutta ottavat lopulta tilanteen vakavasti. Hetken mielijohteesta Norma painaa punaista painiketta, kun aviopari on pysty päättämään mitä tekee.

Mr Steward saapuu jälleen sovittuun aikaan ovelle mukanaan salkku, jossa on miljoona dollaria. Norma ja Arthur eivät halua rahoja, mutta painiketta on painettu, joten vaihtoehtoja ei enää ole.

     *     *     *

Arthur saa otettua Stewardin auton rekisterinumeron, joka osoittautuu NSA:n autoksi, mikä saa NASA:ssa työskentelevän Arthurin mielikuvituksen liikkeelle - ja mielikuvituksellinen tarina lopulta onkin.

Elokuva on enemmän 'X-files' -elokuva kuin myöhemmin illalla tullut 2. Chris Carterin "X-Files" (2008) -elokuva. NSA haarukoi ympäri maailmaa altruistisesti toimia ihmisiä, jotka Mr Stewardin välityksellä toimitetaan alieneille.

Kyse ei ole enemmästä eikä vähemmästä kuin koko ihmislajin kohtalosta. Hieman uususkonnollisuudelta tuoksahtava elokuva ufo-sieppauksineen on varmasti kolahtanut kunnolla tiettyyn katsojaryhmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti