perjantai 2. lokakuuta 2015

Polanski: "Ylilyönti" (2011)


Kaksi perhettä pitää palaverin sen jälkeen, kun heidän poikansa ovat joutuneet tappeluun. Tilanne näyttää korjaantuvan, mutta sitten aikuiset itse alkavat käyttäytyä huonosti. (IMDb)

"Carnage" (2011) on komedia-draamaelokuva, jonka on ohjannut Roman Polański. Se perustuu Yasmina Rezan näytelmään "God of Carnage". Elokuvassa kahden pariskunnan sivistynyt tapaaminen kärjistyy kipakaksi sivalteluksi. Pääosissa ovat Jodie Foster, Kate Winslet, John C. Reilly, Christoph Waltz. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN YLE TEEMA KLO 21:00

    *     *     *

Kerrassaan mainio draamaelokuva, joka oli kurottu kokoon todella vähistä aineksista, mutta sisään oli saatu mahdutettua kahden perheen koko elämismaailma.

Erityiseti pidin Nancystä (Kate Winslet), jonka muodonmuutokset lyhyessä ajassa olivat todella taidokkaita. Harvoin näkee mitään tällaista vähäeleistä verbaalista ja toiminnallista akrobatiaa.

Nancy ensin hienostuneena naapurinrouvana, mutta jonka kulissit heti ensimmäisen whisky-lasillisen aikana alkana nopeaan tahtiin romuttua. Välillä palataan, useaan kertaan päiväjärjestykseen - ja sitten taas tullaan alas kovaa ja korkealta.

Nancy oksentaa Penelopen kalliiden taidekirjojen päälle, repii upean kalliin tulppaanikimpun silpuksi, heittää miehensä kännykän vesialtaaseen - ja puhumattakaan mitä hän suustaan päästää. Aivan mieletöntä. Ja kaikki esitetään jollain tavoin, tilanteeseen liittyen, itsestäänselvänä. "Noin tuossa tilanteessa piti juuri toimiakin!" Häh!?

Katsojaa vedätetään ja hämmennetään kunnolla ja hänen sairasta länsimaista muka sivistynyttä arvomaailmaansa koetellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti