sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Scott: "Prometheus" (2012)

Joukko ihmisiä ja androideja seuraa vihjeitä ihmiskunnan alkuperästä läpi universumin ja saapuu etäiselle planeetalle, jossa on valtava humanoidin pääpatsas ja kivisylintereitä, joissa on alienien verta, ja pian he huomaavat, etteivät olekaan yksin. (IMDb)

"Prometheus" (2012) on Ridley Scottin ohjaama tieteiselokuva. Elokuvaa alettiin suunnittelemaan 2000-luvun alussa, ja siitä piti alun perin tulla viides osa 'Alien' -elokuvasarjaan. Ridley Scott ja James Cameron kehittelivät idean elokuvalle, joka toimisi esiosana Scottin "Alien - kahdeksas matkustaja" -elokuvalle. "Alien vs. Predator" -elokuvat kuitenkin laittoivat projektin jäihin  kunnes vuonna 2009 Scott kiinnostui jälleen ajatuksesta. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN SUB KLO 21:00

      *     *     *

Spin-off -elokuva, ei siis jatko-osa 'Alien' -sarjalle vaan yksinkertaisesti vain sijoittuu samaan maailmaan. Lopussa etäiseltä planeetalta löytyneen jonkinlaisen yli-ihmisrodun viimeinen edustaja kuolee, kun alieni pistää hänet lihoiksi.

Ainoa planeelta selviytynyt on Elizabeth Shaw (Noomi Rapace), joka jatkaa yksin avaruudessa kristinuskon jumalan etsintää. Aika ällöttävä loppu. Apuna Shaw'lla on vain androidi Davidin pää (Michael Fassbender).

Elokuvassa korostuu vaihtoehdon etsinsä Darwinin kehitysopille, mutta vaihtoehto on siis vanha tuttu luomisoppi. Näin Ridley Scottin "Prometheus" (2012) jatkaa vanhojen uskonnollisten legendojen levittämistä ja propagointia, mikä sopii hyvin tähän umpikonservatiiviseen länsimaiseen kulttuuriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti