lauantai 3. lokakuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 561 "LOL (= laughing out loud OR Lucifer our Lord)"
On helppo ylimielisesti nauraa tällaisille hassutuksille. Ettäkö lyhenteen 'L-O-L' käyttö olisi saatananpalvontaa. "Voiko mitään typerämpää roskaa levittää!"

Tällaisia epä-älyllisiä väitteitä liikkuu verkossa paljon, ja luultavasti niin niiden esittäjät kuin vastaanottajat, tietävät ne hölyn-pölyksi. Silti tällaisia väitteitä esitetään, eikä edes kieli poskessa.

     *    *    *

Suomalaisille tutumpi esimerkki on hakaristi tai svastika ja sen käyttö. Viimeksi se nousi esiin, kun nykyinen kolmen S:n hallitus ilmoitti syntymisestään. Toinen tilanne vuodelta 2015 liittyy legendaarisen DC 1 -kuljetuskoneen Hanssin-Jukan siirtämiseen Hämeenlinnan Tuuloset - kauppakeskukseen. Koneen siipiin oli maalattu 'vanha' ilmavoimien hakaristi-tunnus.

Ketään ei jaksa tällainen enää paljonkaan hetkauttaa. Jatkuvaan oikeistolaistumiseen ja nationalismin levittämiseen on vuosien ja vuosikymmenten aikana totuttu ja turruttu.

     *     *     *

LOL -lyhenteen käytön monitulkintaisuus on tietysti tosiasia. Sen voi kukin tulkita niin kuin haluaa. Oikeaa tulkintaa ei ole. Siten LOL voi tarkoittaa myös sitä, että "Saatana on Jumalamme" tai mitä tahansa muuta kuin "ääneen kovaa nauramista".

Kriittisesti ajateltuna - niin kuin esimerkiksi John Milton teki 1600 -luvulla "Kadotetussa paratiisissaan" - voidaan sanoa, että niin Saatana kuin syntiin langennut Eevan ja Aatamin suku ovat samanlaisia Jumalan lapsia. Joten saatananpalvonta loogisesti ajateltuna on yhtä ja samaa jumalanpalvontaa.

Joka sanoo jotain muuta, kieltää paradoksaalisesti ja nihilistisesti oman (kristin)uskonsa.  Kääntäen: kaikki kristityt ovat saatananpalvojia, mikä näkyy mm. siinä, että USA ja Venäjä ovat viime päivinä tehneet ilmaiskuja Syyriassa ja Afganistanissa ja joukoittain tappaneet niin sotilaita kuin siviilejä.

Linkit:

Absurd Warning - 'LOL' stands for 'Lucifer Our Lord'. By Brett M. Christensen. Hoax-Slayer 26.11.2012
Outline. Messages circulating via social media advise users to stop using the abbreviation "LOL" because it stands for "Lucifer Our Lord' and including it in messages is actually endorsing Satan.

Hakaristi. Wikipedia

John Milton. Paradise Lost. [1667]  SparkNotes
In his later years, Milton came to view all organized Christian churches, whether Anglican, Catholic or Presbyterian, as an obstacle to true faith. He felt that the individual and his conscience (or “right reason”) was a much more powerful tool in interpreting the Word of God than the example set by a church. (..) Throughout "Paradise Lost", Milton expresses the idea that Adam and Eve’s fall from grace was actually fortunate, because it gives individual human beings the opportunity to redeem themselves by true repentance and faith. (..) Milton’s epic stands as a remarkable presentation of biblical stories [= legends] meant to engage Christian readers and help them to be better Christians.

King Charles I and Shakespeare. Shakespeare Solved -blogi 19.11.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti