tiistai 6. lokakuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 564 "Toisin kuin Helsingin Sanomat tänään 06.10.2015 väittää: Virallinen lehti ilmestyy 3 kertaa viikossa!"
Toisin kuin Helsingin Sanomat tänään 06.10. väittää Virallinen lehti ei ilmesty harvoin vaan erittäin usein eli peräti kolme (3) kertaa viikossa.

Lisäksi lehti on saatavissa, tosin maksua vastaan, sähköisessä muodossa. Virallinen lehti tulee painettuna yleisiin kirjastoihin, joten se on vaivattomasti luettavissa missä vaan.

     *     *     *

Tarkalleen ottaen Helsingin Sanomien toimittaja Minna Passi on haastatellut krp:n tarkastajaa Pekka Vasaraa, joka toteaa, että "Virallinen lehti ei ilmesty usein, ja se ei  monille tule."

Vasara menee niin pitkälle, että hän julkaisisi internetissä myös rikoksista epäiltyjien sotu-tiedot ja nimet, sillä perusteella, etteivät epäillyt ja muut samannimiset mene sekaisin.

Tällainen puhe poliisin suusta kuulostaa vihapuheelta ja se on nykyisen lainsäädännön vastaista.

Uutisen aiheena oli krp:n terrorisminvastainen varojenjäädytyslista. Listaa julkaistaan siksi, että varojen luovuttaminen listassa mainitulle henkilöille, yrityksille ja yhdistyksille on kiellettyä, mistä saattaa seurata syyte.

     *     *     *

Uutinen herättää mm. sellaisen kysymyksen, mistä tavalliset Suomen kansalaiset tietävät, keitä he voivat tukea ja keitä eivät?

Jos esimerkiksi Suomen armeijan johto ja johtavat poliitikot kansan tietämättä valmistautuvat (hyökkäys)sotaan, kyse on myös terorrismirikoksesta.

Saisinko tehdä Vasaralle ehdotuksen esim. armeijan ylipäällikön lisäämisestä listaan? Noin varmuuden vuoksi.

Linkit:

Laki estää terrorismilistan julkaisemisen. By Minna Passi. Helsingin Sanomat / Kotimaa 06.10.2015

Virallinen lehti. https://www.virallinenlehti.fi/
Kolme kertaa viikossa ilmestyvä Virallinen lehti huolehtii lakien toimeenpanoon liittyvistä ilmoitusvelvoitteista.

Yhdysvallat jäädyttää terrorismista epäiltyjen pankkitilit ja omaisuuden. HS Ulkomaat Arkisto 25.9.2001

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti